Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 604 kJ /
1 578 kcal
Bílkoviny52,90 g
Tuky144,04 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 3,88 g
Sůl10,00 g
Sacharidy15,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Krok 2: Hodinu a půl před úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně tepelně připravené. Krok 3: Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. Krok 4: V pánvi rozehřejeme špek, který jsme pokrájeli na kostičky a opečeme na něm tenká kolečka cibule dohněda. Krok 5: Přendáme do vhodné nádoby, navrch položíme podélně rozkrojený Hermelín (řeznou stranou vzhůru) a udržujeme horké, ale křupavé v troubě.
Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Krok 6: Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 7: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 8: Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného Hermelínu.

Zveřejněno 18. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5QL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5QL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes: moc pěkný recept :yes: , hned bych si dala :-K

to je krása:-D:yes: steak medium:-p a skvělá příloha

Tak ten se ti Elizo povedl. +bodík 18

Eli, super:-!:yes::-K

hezké obrázky hezkého masíčka:-p;-):-):-K:yes:

Moc děkuji za pozitivní komentáře..:-K S masíčkem takového druhu je radost pracovat - o konzumaci nemluvě..;-);-)
Bála jsem se, abych ho nezkazila, ale nakonec to dopadlo nad očekávání a věřím, že podle detailního popisu si úžasný steak připraví i začátečník.:yes:

:yes::yes:

Luxusní papání i fotky :-p :yes:

Tak to je mazéc.:yes: Naprostá dokonalost. Nechceš mě adoptovat?;-) +15:yes:

parádní dobrota:-p:yes: úplně cítím tu chuť na jazyku:-p nádherné variace z hovězího masíčka;-):yes:

... a hermelín, tak to můžu:-p. přidávám bodík:yes:

:-p:yes: nádhera:-K

Z príma surovin velká a krásně nafocená dobrota:-p+12:yes::-K

:-p:yes:

Elízo, to jsou hody;-) Takovou parádou bych teda nepohrdla a ty chutě, no mňam, to je moje gusto:-p:-p:-p Dávám ti 8.bod:yes:ale klidně bych jich dala víc....jenže...nejde to:-(Pěkně si si s tím pohrála, i ty brambůrky jsou luxusní:-p

Tématické fráze:
nízký roštěnec, nízký roštěnec recept, nízký roštěnec recepty, hovězí nízký roštěnec recepty, steak z hovězí roštěné, roštěnec, vysoký roštěnec steak příprava, hovězí nízký roštěnec recept, steak z hovězí roštěné recept, hovězí roštěná steak recept, recepty nízký roštěnec, recept na nízký roštěnec, sirloin steak, sirloin steak recept, roštěnec steak příprava, roštěnec recept, hovězí roštěná steak, recept nízký roštěnec, hovězí nízky roštěnec, roštěnka steak

Suroviny:
roštěnec nízký, sýr hermelín, cibule, špek, olej olivový, pepř čtyř barev, sůl mořská, máslo, vývar masový

Přidat fotografie receptu