Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakoun ve slanince s parmezánovým obalem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 274 kJ /
305 kcal
Bílkoviny24,16 g
Tuky18,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy11,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šmakouna osolíme a opepříme, obalíme slaninou, každého 3 plátky a jako řízek obalíme v těstíčku z mléka, vajec, hladké mouky a parmezánu a pak ve strouhance. Krok 2: Osmažíme dozlatova. Odsajeme přebytečný tuk na ubrousku a hned podáváme.

Zveřejněno 19. 1. 2012

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s br. kaší, okurkou nebo jak máte chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakoun ve slanince s parmezánovým obalem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BkL

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakoun ve slanince s parmezánovým obalem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BkL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

cathleen:nesmíš to brát tak dietně :D

Šmakouna jsem ještě nejedla, ale vím o něm:-)
Jen mi trošku uniká smysl - myslela jsem, že se používá kvůli snížení cholesterolu v krvi, pokud ale přidám slaninu....Radko, poraď:-8

nám moc chutnal, pro ty co šmakouna šmakujou poprvé doporučuju ho ještě přepůlit podélně aby byl tenčí nebo ho proložit slaninou aby natáhla chuť slaniny doprostřed šmakouna. Jinak šmakoun je bílek a je moc zdravej a je i ve formě uzené takže taky by to šloooo :D

Týý jo, to je fakt dobrý nápad :yes:. Myslíte, že by takhle šlo zabalit i tofu? Třeba místo smažáku...

Moc pěkné:yes::yes:Jen kdybych věděla co je to šmakoun:-8:-8:-8:-?:-?

Radko, měla jsem tu čest díky Topreceptům vyzkoušet šmakouna a tahle úprava se mi moc líbí;-)

prima nápad,šmakouna mám ráda .Se slaninou mě nenapadl -akorát dát míň slaniny.:-)

Tématické fráze:
šmakoun v těstíčku, jak zabalit cordon bleu, co je šmakoun, šmakoun jako řízek, šmakoun recepty, shmaky recepty, šmakoun recept, recepty ze šmakouna, řízek ze šmakouna, rizky ze smakouna, šmakoun parmazán, rizek v parmazanovem obalu, šmakoun s kaší, parmezánovém obal

Suroviny:
šmakoun, slanina, sůl, pepř, vejce, mléko, mouka hladká, sýr parmazán strouhaný, strouhanka

Přidat fotografie receptu