Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 405 kJ /
336 kcal
Bílkoviny8,48 g
Tuky9,71 g
Vláknina32,73 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy44,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa. Potřeme hořčicí a na závěr po obou stranách posypeme rozmarýnem. Dáme aspoň na hodinu odležet. Krok 2: Rozpálíme pánev, na ní dáme polévkovou lžíci oleje a rozetřeme jí. Osmažíme maso pěkně po obou stranách do zlato hněda. Maso vyjmeme a dáme bokem. Výpek na pánvi zalijeme vodou a necháme ho chvíli odvařit - dá pak hezkou barvu omáčce. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půl kolečka. V kastrolu rozpálíme olej, přihodíme plátek másla a hned cibuli. Posolíme jí a osmahneme do sklovata. Přihodíme mrkev a celer na plátky a ještě chvilku restujeme. Krok 4: Poklademe plátky masa, zalijeme vodou do dvou třetin masa, rozdrobíme kostku, trošku posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem, pepřem. Krok 5: Přiklopené dáme do trouby na cca 80°C , to znamená pomalé pečení a to asi 4 hodiny. Já si to předvařila večer. Potom teplotu zvýšíme na 150°C a dodusíme do měkka, podle kvality masa. Krok 6: Měkké maso vyjmeme, směs rozmixujeme dohladka a už není ani třeba dále zahušťovat. Podáváme s rýži.

Zveřejněno 21. 1. 2012

Poznámka autorky srettka

Miláček tuze rád omáčky - klasa čecháček..takže vymýšlím nové variace ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRzX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRzX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

dnes bude toto hovězí u nás. Mám plátky hodně velké, takže udělám závitky a zeleninu dám dovnitř.

janiczka - balsamico dávám i do svíčkové na smetaně, když potřebuji doladit chuť a barvu. :-8

Hmmm, ukládám:-8:-K:yes: Použít balsamico do omáčky mě nenapadlo. Možná to je tím, že děti omáčky tuze neradi (nevím po kom:-?). A tak je dělám jen občas. Klasiku;-) Vyzkouším.:yes:

supr, krásná fotka. Vyzkouším:yes:

No to my tedy taky ,omáčky jsou mńam.:-p:-p:yes::yes:

Sretti:-)čecháček,nebo moravák:-Dna takové šťávičce i príma masku musí ulítnout každý:-K+18:-p:yes:

Srettko, to by se mohl manžel u nás stravovat;-) my jsme také omáčkový i šťávičkový a všeho musí být dost. Tohle vypadá hodně jedle a tak pospíchám s 16.bodem:yes:

Sretti, mám naloženou koninu na svíčkovou, ale vidět toto dříve, tak jsem ji udělala podle Tebe.:-p No nevadí, není všem dnům konec, tak aspoň posílám zasloužený 13. bodíček.:yes::-K

:-p:yes: moc pěkné:-K

:-p:yes:

:-p:yes:

Páni, to je bašta ;-);-);-)

Mnam davam boda. zkusila jsem balsamico pridat i do gulase, zni to divne ale je to super kombinace :yes:

jooj, heřmánečku:-O totok musí býti veliká lahoda..vypadá to tak:-p:-):yes::yes::-p

magdalenka:co to?:-O:-)) při plotně:-))

Veľmi pekné :yes: ...a pri elektrárni?

Velmi hezké...hovězí s těmito ingrediencemi + pomalou tepelnou úpravu mám ráda a vysoce oceňuju..:yes::yes:
Asi vyndám hovězí na zítra...;-):-p

jo, miláčci různé variace ;-):-D:-D:-p:yes:

;-)pěkná omáčka:yes::-p+2

Zase další lahůka a foto:yes:- profík vařící i fotící:yes::-D

Tématické fráze:
k čemu balsamico, omáčka balsamico-použití v receptech, jak použít balzamiko, hovezi pecene s rozmarynem, k cemu se pouziva balsamico, ocet balsamico do omáčky, omáčka balsamico použití, na co pouzit balsamico, ocet balsamico omáčkový, použití balsamica, hovězi zavitky s rozmarynem, hovezi balzamiko, k čemu použít balsamico, balsamico omáčka použití, omáčka z balsamico octa, vepřová pečeně s balsamicem, omáčka z balsamica, k čemu je balsamico, jak pouzit balsamico, hovězí s balzamicem

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, mrkev, celer, balsamico, hořčice plnotučná, pepř, sůl, česnek sušený, kmín drcený, rozmarýn sušený, olej, máslo, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu