Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na kmínu s Pancettou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 672 kJ /
639 kcal
Bílkoviny71,96 g
Tuky30,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 4,01 g
Sůl7,50 g
Sacharidy17,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcovaného králíka dobře opláchneme. Krok 2: Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám s nimi poté výborně špikovat králičí maso. Krok 3: Králičí maso a to zadní stehna a hřbet bohatě prošpikujeme lahodnou Pancettou. Krok 4: Porce králíka poté dobře osolíme, opepříme a bohatě posypeme kmínem. Takto nachytaného králíka dáme podlitého vodou péct při střední teplotě do pekáče. Krok 5: Obložíme porce v pekáči hrubě nakrájenou cibulí a kusy mrkve. Přidáme i bobkové listy a nového koření. Pokud nám zbyla nějaká Pancetta tak ji také přidáme k masu. Krok 6: Pečeme pomalu, tak aby se maso nevysušilo a přitom zůstalo krásně lahodné a šlo tzv. setřepat od kosti. Krok 7: Několikrát během pečení přelijeme výpekem. Krok 8: Po upečení podáváme se zelím nejlépe kysaným a houskovým knedlíkem. Lze podávat i jen s bramborem podlité výpekem.

Zveřejněno 23. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na kmínu s Pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJMx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na kmínu s Pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJMx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Říkám si to samé,co pipre:-DAle ten receptík za to nemůže a já dávám dalšího boďana za tak dobrou mňamku:-p+8:yes:

eraserhead 24. 1. 2012 14:26
bravò
pri tomto recepte oceňujem hlavne to že ste chuť králičieho mäsa nesprznil odpadom typu Koření na králika, vegeta, jíška a iné patvary a pachute.

:-);-):yes::yes::yes:+7

Ach jo, že já tu lezu :-):yes:+4

No teda pane Otto, zase taková dobrota. Králíka jsem už hodně dlouho neměla.Vyvolalo to ve mně divoké chutě:yes::yes:

Tady někdo provokuje:-// V pondělí takový sváteční jídlo a ještě k tomu ušák:-S Colombo, máš to nádherný, mňam:-*:-p:-* Jak jinak, než bod?:yes:...+1

:-K;-) super:yes:

:yes:A zase vynikající králíček ušáček :yes::yes:

a do třetice všeho dobrého a krásného;-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
králík recepty, kralik na kmine, kralik na kminu, recepty na králíka, králík na kmine recepty, recepty kralík na kmíně, nalozeni kralika, naporcováný králík, jak špikovat králíka, recepty z kralika, kralík na na kmíně, králík na kmine, králík na kmíně se zelím, recept s pancettou, králík s pančettou a mrkvi, králík na kmíně a medu, pečené maso s pancettou, spikovani kurete, kuře po sečuánsku, koření na králíka

Suroviny:
králík, pancetta, kmín celý, sůl, pepř, koření nové koření, cibule, bobkový list

Přidat fotografie receptu