Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 254 kJ / 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,32 g |
Tuky | 34,74 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 14,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pologule si dobre vymastíme a vysypeme múkou.
Krok 2: Celé vajcia šľaháme spolu s cukrom do hustej peny, pridáme múku zmiešanú so sódou, šťavu a postrúhanú kôru z citróna a olej.
Krok 3: Cesto lyžicou rozdelíme do formičiek. Nedávame plné, pretože napuchnú.
Krok 4: Upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 8 - 10 min . Teplé vyklopíme na dosku, pomôžeme si lyžičkou.
Krok 5: Vychladnuté pologule dobre potrieme džemom a spájame dve dohromady.
Krok 6: Necháme chvíľu postáť a pripravíme si do misky broskyňový sirup, do ktorého sme pridali trochu kyseliny citronovej. Do šálky si dáme asi 1 dcl sirupu a trochu červeného potrav. farbiva.
Krok 7: Pripravené zlepené pologule dobre ponamáčame v broskyňovom sirupe a štetcom ich ešte potrieme červeným sirupom, aby vzhľadovo pripomínali zrelé broskyne.
Krok 8: Keď máme všetky guličky namočené a zafarbené, pogúľame ich ešte v jemnom kryštálovom cukre a ukladáme do papierových košíčkov. Ozdobíme s lístečkom.
Zveřejněno 24. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskyne/broskve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjgJ
Moje poznámka
Broskyne/broskve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjgJ
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
broskve recepty,
domácí sirup z broskví,
sirup z broskví,
sirup z broskví recept,
sirup z broskví recepty,
recepty z broskví,
broskve recept,
sirup z broskve,
broskev recepty,
recept broskve,
sirup s broskvi,
recepty broskve,
broskvový sirup recept,
domácí sirup z broskví recept,
recepty na broskve,
broskve sirup,
broskve sirupy,
recept na sirup z broskví,
sirup z broskvý,
broskve
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
olej,
citron,
soda jedlá,
džem meruňkový,
sirup broskvový,
kyselina citronová,
potravinářské barvivo červené,
cukr krystal
Komentáře (17)