Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselé vepřové jazýčky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 196 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny17,37 g
Tuky127,84 g
Vláknina31,04 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,49 g
Sůl6,00 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme(nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka (já jsem vařila v papiňáku v litru vody 35 minut). Měkké jazyky ochladíme, sloupneme kůži a nakrájíme na 1-1,5 cm šikmější plátky. Vývar zcedíme, odebereme do nádobky 3 dl, přidáme 5 pl sojové omáčky, 3 prolisované stroužky česneku, vidličkou rozšleháme a vložíme nakrájené jazyky, které necháme nejlépe přes noc v ledničce odpočinout. Krok 2: Cibuli a pórek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na jemné půlměsíčky. Špek nakrájíme na drobnější krátké proužky a společně s cibulí ho krátce na oleji osmažíme. Přisypeme pórek a přidáme konzervovaná rajčata s troškou nálevu a vařečkou je trochu rozmělníme. Na závěr vlijeme jazyky i s ochuceným vývarem, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou dusíme 15 minut. Pak přidáme na polovinu rozkrojená cherry rajčátka, ještě 5 minut povaříme, vypneme vmícháme zelené bylinky a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, ale můžou být i šťouchané brambory.

Zveřejněno 24. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měli jsme chuť na něco pikantního a přes noc v ochuceném vývaru naložený jazyk a pak podušený v zelenince potěšil naše chuťové buňky. Pokud vyzkoušíte také, nebudete litovat:-)

Ze zbytku vývaru byl základ na zeleninovou polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé vepřové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlkK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veselé vepřové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

MajkaM:Moc mě to potěšilo,že jsi recepík vyzkoušela a chutnalo;-):-))Děkuji Ti,Maruško:-K:-K

Měli jsme v sobotu k obědu a mooooc jsme si pochutnali.:-p:yes:

Merylas:Díky Maruško:-):-K:-K

Hezké jazýčky jsi připravila;-):yes:

Díky moc:-*:-K
Mysko-já nevím,jak Ti poradit při tom stahování kůže:-/Někdy to jde skoro samo,někdy se to musí vzít i s kousíčkem masa.Na té boční straně jazyka je kůžička velice jemná,tak ta se může nechat.Já občas použiju keramickou škrabku na zeleninu,ale pouze u uzeného jazyka,který se opravdu stahuje velice špatně.
Susli:-)Ty se na ty jazýčky chystáš už delší dobu,viď;-):-))Ale fakt ,neboj se toho a když si do vyhledávače dáš jazyk v pokrmech z vnitřností,nebo jiné maso,tak velice dobrých receptíků najdeš hodně:-K

Doma mi taky žádné vnitřnosti nejedí, ale já bych si pochutnala :-p

;-)nádhera mám dva jazyky v mražáku a né a né se odhodlat je uvařit:-*tak je co nejdřív vyndám a vyzkouším;-)tobě Aničko 11 bodík:yes::yes:

Anna Kocikova: Aničko, prožívám totéž co Ty, od Vánoc a ani se neptej, jaké s tím mám problémy,takže vím, o čem píšeš, mám fotek někdy asi 25 a pak je mažu a mažu a dokola a zatím se "trápím" jako Ty:-K

Krásně povedený receptík a jazýčky se takto perfektně upravily.Aničko, máš nějaký dobrý "fígl" na oloupaní jazyka, i když to dělám, tak, jak píšeš, tak to není ono, třeba víš, jak na to. Vím, že již zde máš několik rcp. s jazýčkem:-K:yes:

Teda....:-p:yes::yes::yes:

Jurajdo,Vašíku,Maruško-děkuji moc:-K:-)
Vašíku kup-je to opravdu moc dobré masko:-*a uvař;-):-))
Maruško,když byly děti malé,také jazyk nechtěly:-SVyřešila jsem to tak,že jsem je po uvaření nakrájela na kostky,nebo proužky,pak dál upravila a po jídle se jen zaprášilo:-DAle dá se to opravdu nahradit libovolným masem,co je zrovna doma,ale muselo by se naložit do vývaru z kostky a té sojovky naklepané a syrové-nemuselo by být špatné kuřecí:-p:-)

rebeka:ano,ano:-))boda chcííí;-):-D:-D
Děkuji Všem za príma komentíky i ty přidělené bodíky;-):-K:-K
Bibinko jazyky jsou i u nás velice oblíbené:-pještě mám nějakou zásobičku v mrazáku z Ostravy,ale až mi dojde,tak nevím,jestli dám 95,-kč/kg,co to stojí tady:-/Ale asi jó,taková bašta za to stojí;-)Šťávičky jsem udělala hodně,máme to rádi a když je jídlo pěkně barevné,tak to chutná ještě víc:-))
Ivi,Rebi-kdyby jste holky věděly,co mě stojí úsilí a nervů to focení:-ORok starý foťák mi v listopadu spadl,tak mám nový a ne a né si na něj zvyknout.Někdy naflákám i 20 snímků,než se ten pravý povede:-/Díky za pochvalu,cením si toho:-8:-K

Přiznám se, že mi rodina jazyky odmítá, ale recept se mi líbí a určitě by šel použít i na maso, ať už vepřové nebo bovězí. Máš to, Aničko krásné - recept i fotky:yes::-)+

Jazyk jsem ještě nedělal, ale tenhle recept mě asi donutí to zkusit. Parádní recept, krásné fotky.:yes:

To je krása!!! Určitě co nevidět vyzkouším, úplně se mi sbíhají sliny!!!

Tématické fráze:
vepřové jazýčky, loupání vepřového jazyka, vesele veprove jazyky, vepřová jazyk, loupaní jazyka, loupání vepřových jazyku, vepřový jazyk loupání, uzené vepřové jazýčky recept, s čím podávat uzený jazyk, veprovy jazycek recept, jak naložit vepřový jazyk, loupani jazyku, loupání vepřového jazyku, vepřové uzeny jazicek, vyvar z veprovych jazyku, veprovy jazýček, loupání uzeného vepřového jazyka, vepřové jazyky loupání, vepřové jazyky v konzervě, stahování vepřového jazyka

Suroviny:
jazyk vepřový, česnek, cibule, koření nové koření, pepř, sůl, omáčka sojová, olej, špek valašský, pórek, rajče loupané, rajče cherry, libeček

Přidat fotografie receptu