Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

FITchlebík

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 487 kJ /
2 746 kcal
Bílkoviny88,43 g
Tuky39,35 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,44 g
Sůl16,06 g
Sacharidy484,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

Zveřejněno 25. 1. 2012

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Chleba je vysoký, krásně nakynutý, na řezu pórovitý a okatý semínky i zbytky zrníček, které nás zároveń nutí každé sousto lépe rozkousat....

Obsahem "zrní" je podobný Černým rohlíkům http://www.toprecepty.cz/recept/24887-cerne-rohlik... - takže kdo má rád chlebíky (pečivo) ne z čistě bílé mouky, může "zrní" bez obav koupit - určitě ho využije.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

FITchlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bwm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

FITchlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bwm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

BILKOVAI: děkuju za vyzkoušení i fotečky:-K
Taky se mi jednou stalo, že zrní bylo rozmixované méně, ale zase nás to pak nutilo pomaleji jíst a lépe kousat:-D

Tak jsem měla dilema, jestli upéct Tvoje korspitze nebo vyzkoušet tento chlebík. Protože kornspitze peču často, tak jsem si řekla, že přece jenom vyzkouším chleba. Těsto kynulo jak blázen, až jsem měla strach, že v pekárně přeteče. Chleba je výborný, krásně nadýchaný. Akorát jsem to zrní málo v mixéru rozmixovala, takže jsou v něm dost hrubé kousky:-8. Ale to určitě není na škodu. Alespoň to pročistí pořádně trávicí trakt:-D. Doporučuji ostatním vyzkoušet a Tobě Cathleen opět děkuji za výborný recept:yes: Bodík už jsem dala dříve, takže dnes alespoň foto:-8

:yes::yes::-p:-K

BILKOVAI: celozrnnou mám jakoby středně mletou (bez označení na sáčku), měla jsem už i hrubě mletou a ta byla opravdu hodně hrubší.
Většinou používám celozrnnou BIO (ze Zdravé výživy). Ne proto, že je bio, ale že je tak jemňounce mletá, že vypadá jako hladká mouka a v těstě je příjemná. Ale už delší dobu ji nemůžu sehnat, mám teď tuhle od jiné firmy;-)

:yes: krásný na řezu

:-K+11:-K:yes:

Vypadá dobře :yes::yes:+

:yes::yes::yes:

Cathleen, to vypadá moc dobře. Ingredience /zrní, otruby../ mám, takže ukládám a vyzkouším. Naše trávicí soustava nám bude vděčná;-)
Ta pšeničná mouka celozrnná je hrubě mletá nebo jemná? Děkuji za odpověď:-K....+1:yes:

Ivi, na řezu teda vypadá fakt nádherně;-):yes: U nás nemůžu sehnat žito, musím do Ovy a pak spáchám ....a nejen tohle.:-*

:yes::yes:

;-):-K:yes:

Tématické fráze:
fit chlebík recept, recepty na zrní, fit chléb recept, zrníček recept, recept fit chleb, jak upéct fit chléb recept, recept na fit chleba, fit chleba recept, kde sehnat zrníčka pšenice, fit chlebík, recepty ze zrní, zrní recepty, mleté zrní

Suroviny:
žito, pšenice, voda, semínka lněná, slunečnice loupaná, otruby, kmín drcený, sůl, olej, ocet, cukr, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu