Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 582 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny174,88 g
Tuky16,97 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy168,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší půlkolečka a na oleji zesklovatíme. Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Pekáček vyložíme alobalem tak, abychom měli dostatečný přesah na zabalení. Krok 3: Alobal potřeme trochou oleje, poklademe vrstvu brambor, osolíme je a potřeme je slabou vrstvou hořčice. Na brambory dáme polovinu cibule, na cibuli dáme polovinu vepřového a polovinu kuřecího masa, osolíme a opepříme. Krok 4: Celý tento postup ještě jednou zopakujeme, jen s tím rozdílem, že vynecháme hořčici. Skončit bychom měli vrstvou brambor, kterou zakápneme olivovým olejem a poklademe bylinkami. Krok 5: Po vyrovnání všech vrstev alobal zabalíme tak, aby vznikl dobře uzavřený balíček. Krok 6: Pečeme 1 hodinu při teplotě 200 °C.

TIP: Jak se peče v papilotě

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autora Miquel

Cibuli můžeme dát péct syrovou, ale musíme počítat s tím že bude tvrdší.

Slovo papilota je převzato z francouzského papillote (papijot).

Můžeme přidat na kousky nakrájenou anglickou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO75

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::-K

:-p+5:yes:

Migeli, díky. Jsi zlatíčko, teď jsem spokojená. No, když to máš vyzkoušené, zkusím to také. A co kdyby se ty brambory předvařily, to zapečení by netrvalo tak dlouho. Nevím, zkusím to. A už se nezlob, prsíčka jsou fajn.:-K:-8

Upravuji výraz "kuřecích prs" na kuřecích prsíček. Vypadá to na fotkách jako spálené? A můžu vás ujistit že ani ze zdola to není připálené.chocolate:Pekl jsem to 1 hodinu a 30 minut. Ne 2 hodiny;-) a nedělal jsem to poprvé.

rozmarynaH:To je zbytečné, nemyslíte?Běžně se používá výraz kuř. prsní řízky i kuř. prsa.
Migueli, tu dobu bych (pro sichr;-)) asi upravila, ve staré plynovce by to za dvě hodiny bylo černé.Jinak je to prima recept:yes:.

rozmarinaH:Pokud vím tak kuře má prsa a ne prsní řízky, ty si z nich můžeš nakrájet. A ten čas a teplota(200 - 250)je v pořádku mám to odzkoušené.

No Migueli, nevím nevím. Hodina a půl při 250 stupních, nebude to připálené. A ten obrat "Kuřecích prs?" Asi jsi měl na mysli kuřecích prsních řízků. :-((:-!:-((

Tuto rychlovku mám také ráda, dobré a rychlé:-K

Takový oběd, po kterém není hora nádobí, mám ráda. Dijonská hořčice tomu určitě dodá ten správný šmak.:yes::yes:+

Tématické fráze:
papillota, co jsou papiloty, vareni v papilote, rychlý oběd s vepřovým masem, vaření v papilotu, papiloca, papiloty na vaření, papilota na vaření, papilota vaření, papileta, papiloca, papiloza, papiloza, jak udělat papilotu, kureci prsicka v papilote, kureci rizek v papilote, brambory v papilotě se se špenátem, kuřecí prsa v papilotě, zapeksne zemaky s veprovym masem, zapece brambory s kuřecím masem

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, maso vepřové, cibule, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, olej olivový, rozmarýn, šalvěj, tymián

Přidat fotografie receptu