Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové slezinky na špeku dušené v leču

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 169 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky152,70 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 5,53 g
Sůl14,10 g
Sacharidy36,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové slezinky opláchneme, vyřízneme zbytky bránice a slezinky nakrájíme na cm široké proužky. Krok 2: Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a zeleninu z leča překrájíme na menší kousky. Krok 3: Do většího hrnce dáme na rozehřátý tuk orestovat špek společně s cibulí, přidáme nakrájené slezinky a necháme zatáhnout. Krok 4: Poté přidáme pokrájené lečo i se šťávou, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání dusíme 25 minut. Krok 5: Hladkou mouku si rozmícháme ve 200 ml studené vody a po troškách přiléváme do slezinek. Krok 6: Podle toho, jakou chceme mít hustotu pokrmu, buď vlijeme všechno, nebo dle potřeby. 10-15 minut ještě provaříme, dle chuti dochutíme a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné brambory.

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Trochu jsem experimentovala, lečo přidávám pod různé maso a do gulášů a takto připravené slezinky chutnaly všem. Během dušení jsem nepodlévala, ale musela jsem často promíchávat ode dna, jak to vše houstlo, tak byl náběh na přichytávání. Závěrečnou chutí jsme byli mile překvapeni a určitě slezinky takto připravené u nás budou častěji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové slezinky na špeku dušené v leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6pK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové slezinky na špeku dušené v leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6pK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

rebeka:Rebi,vlastní lečo už došlo:-/loni jsem dělala jen pár skleniček,ale i s tím kupovaným byl tento experiment dobrý:-)Dík za komentík i boďana:-)):-K

lečo mám vlastní, taky ho ráda dávám pod masko..slezinu jsem nezkoušela..foto máš opět luxusní:yes::yes::yes:

:-)):yes:

Za hezké komentíky i hodnocení děkuji:-):-K
Simuš vepřová slezina chutná něco mezi játry a ledvinkou:-)Je to takové jemnější,než játra.Někdy,když jsem sama doma,nechce se mi vařit a mám slezinky koupené,tak jednu-dvě přihodím uvařit do vývaru s morkovou kostí,pak hotové jen přisolím,pokrajuji a mlsám:-8:-p:-))

Já jsem ještě nikdy slezinky nejedla ani nedělala:-8 ani nevím jak to může chutnat:-8,ale vypadá to moc dobře;-)+1:yes:

:-):yes:Aničko mám toštěstí, že si sednu,kouknu a vidím Tě s novou nádherou:-K;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové na špeku, slezinky, přiloha k leču, dušené vepřové na leču, slezinkový guláš, vepřové slezinky recept, guláš ze slezinek, vepřové slezinky, slezinky vepřové dušené, slezinky recepty, vepřové slezinky minutka, vepřové slezinky na pepři, dušene maso na leču, dušene maso na leču, dušené slezinky, vepřové ledvinky na lecu, dusene maso z lecem, vepřová na leču, vepřové maso na leču, recept vepřove slezinky

Suroviny:
slezina vepřová, špek valašský, lečo, olej, mouka hladká, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu