Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové slezinky na smetaně

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 123 kJ /
2 419 kcal
Bílkoviny106,74 g
Tuky208,17 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 4,11 g
Sůl10,61 g
Sacharidy27,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky. Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky. Krok 3: Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty orestovat slaninu, přidáme cibuli společně s bobkovým listem a necháme osmahnout do světle zlaté barvy. Krok 4: Pak přidáme nakrájené slezinky, drcený kmín, zamícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě 20 minut. Občas promícháme a podle potřeby po troškách doplníme tekutinu (té opravdu jen trochu, slezinky se musí dusit, ne vařit). Krok 5: Po 20 minutách do podušených slezinek vlijeme ve smetaně rozmíchanou mouku, přidáme rozdrobený bujón a za častého promíchání ode dna provařujeme 15-20 minut. Krok 6: V závěru okořeníme ve dlani rozemnutou majoránkou, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sladká smetana na vaření se může nahradit zakysanou smetanou, chuť je také výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové slezinky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMwr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové slezinky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMwr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

rebeka:Ten v podobných nám chutná také moc,ale z toho většího množstí slezinek,co jsem vařila musela být trošku obměna;-):-))Děkuji Ti:-D:-K

:-D:-D:-D mě se víc líbí ten, co je v podobných...:-8:-D:-D:-D:yes:

:-p:yes::yes:

:-)):yes:

Anna Kocikova:děkuji, moc pěkné,jen si myslím, že to málokdo zná tu dobrotu pak a tato jídla, také jsem teď dělala býčí žlázy a že byly skvělé, jen si s tím musí člobrdíček pohrát s těma chutěma a pak je to vážně dobré, také krabičkuji, pak se to moc hodí:-K;-)

Ivuško tohle jsem dělala jako slezinky na slanině,po těch 20minutách dušení jsem polovinu odebrala,na slanině dodělala se zásmažkou,jak je v receptu a tady ta smetana s moukou..Ty slezinky v leču jsem dělala samostatně,to byl mladý stavený na oběd:-)Ostatní druhy jsem v krabičkách zamrazila.To by nešlo jíst pořád jen slezinu,i když ji máme rádi;-):-)Po neděli mám opět Dr.týden,tak to příjde vhod:-)Díky za hezký komentík a bodík:-K

:-O;-)Aničko jak jsi to dělala vše? Postupně, nebo stejný základ a pak jiné ingrdience? Más krásná fota,to máš na několik chodů? Pěkná barvička omáček:-p:-K:yes:

Tématické fráze:
slezinky, vepřové slezinky recept, "guláš ze sleziny", vepřové slezinky, jak dlouho vařit slezinu, slezinkový guláš, slezinky recepty, slezina vaření, guláš že slezinek, vepřové na smetaně, slezinky recept, slezina varit, slezinka recepty, vareni slezina, slezinka, jak vařit slezinu, vaření sleziny, vareni slezinky, recept na veprove slezinky, recepty na vepřove maso na smetaně

Suroviny:
slezina vepřová, slanina, cibule, bobkový list, bujón, kmín drcený, majoránka sušená, mouka hladká, smetana na vaření, šťáva citronová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu