Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 123 kJ / 2 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,74 g |
Tuky | 208,17 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,61 g |
Sacharidy | 27,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.
Krok 3: Do rozehřátého hrnce dáme na 2 minuty orestovat slaninu, přidáme cibuli společně s bobkovým listem a necháme osmahnout do světle zlaté barvy.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené slezinky, drcený kmín, zamícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě 20 minut. Občas promícháme a podle potřeby po troškách doplníme tekutinu (té opravdu jen trochu, slezinky se musí dusit, ne vařit).
Krok 5: Po 20 minutách do podušených slezinek vlijeme ve smetaně rozmíchanou mouku, přidáme rozdrobený bujón a za častého promíchání ode dna provařujeme 15-20 minut.
Krok 6: V závěru okořeníme ve dlani rozemnutou majoránkou, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Jako příloha se hodí rýže, knedlík, brambory, těstoviny.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Moje poznámka
Vepřové slezinky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMwr
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 13 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
slezinky,
vepřové slezinky recept,
"guláš ze sleziny",
vepřové slezinky,
jak dlouho vařit slezinu,
slezinkový guláš,
slezinky recepty,
slezina vaření,
guláš že slezinek,
vepřové na smetaně,
slezinky recept,
slezina varit,
slezinka recepty,
vareni slezina,
slezinka,
jak vařit slezinu,
vaření sleziny,
vareni slezinky,
recept na veprove slezinky,
recepty na vepřove maso na smetaně
Suroviny:
slezina vepřová,
slanina,
cibule,
bobkový list,
bujón,
kmín drcený,
majoránka sušená,
mouka hladká,
smetana na vaření,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)