Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit skvostný steak. Ideální příprava vepřové panenky je totiž právě ta minutková, dorůžova.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janka83

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 395 kJ /
1 290 kcal
Bílkoviny150,76 g
Tuky23,74 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy109,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky a lehce je po obou stranách naklepeme klouby prstů.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka nebo nadrobno. Krok 2: Osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením, můžeme přidat i utřený česnek se solí. Krok 3: Na pánvi osmažíme cibuli, medailonky opečeme z obou stran, podlijeme trochou vody a velmi krátce podusíme doměkka. Krok 4: Pokud chceme i šťávu, vyjmeme maso a udržujeme ho v teple. Do pánve přilijeme vodu, ve které rozmícháme trochu mouky a povaříme zhruba 15 minut. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

TIP: Jak dlouho vařit brambory

Zveřejněno 19. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Vynikající jídlo :-K, nejde na tom nic pokazit :-) :yes:

:yes:

:-K:-K:-K:-K:-p

Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam :-p

Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všude:-D:-))a nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.;-):-p:-D

Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace :-p.
Jdu se učit s foťákem...;-)

Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo ;-)

Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.;-)

Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy ;-)

jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat :-)). Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce) :-p

Jani díky:-))

Bože, ne, nevadí to nikomu.

...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí??? ;-(:-8:-))

janka83 ale ano, to jsem pochopila, jen nějak nechápu ty ostatní komentáře. Asi jich tady bylo víc a byly smazány z nějakého důvodu, pak to nedává smysl.Recept se mi moc líbí,Marta přidala foto a ani nemukla a fakt ta fotečka je mooc hezká. Mňam, takhle večer, to se fakt nedělá:-//:-))

Je to recept a fotka mé maminky a přidávala jsem ho proto, že by třeba někomu mohl posloužit coby inspirace....a protože každý uživatel může danému receptu udělit pouze jeden plusový bod,tak je snad jasné, že si je neuděluji sama:-):-p.

To je ale opravdu zavádějící těch 12 plusek a ani řádka- nevím,nevím...:-O;-)

Také mám" probléma :-?"Ale v tomto podání jsem schopna udělat i špekáčky vč. oblohy. Takže janko83, nezlob se, píše Ti jen Janka bez čísla, já vím, každý chce přispět dobrým receptem - ano beru:-!:-p, ale zatím nechápu:-?:-((:-//

No, vypadá to skvěle, škoda, že už nemám panenku. Jen čučím, jak puk, že je tady 12 plusů a žádný komentář k tomu:-O

Tématické fráze:
vepřové medailonky, vepřová panenka nejlepší recepty, vepřové medailonky recept, medailonky z vepřové panenky, veprove medailonky z panenky, vepřová panenka medailonky, vepřová panenka recepty medailonky, vepřová panenka recept medailonky, recept na vepřové medailonky, medailónky, vepřové medajlonky, recepty medailonky z vepřové panenky, medailonky vepřová panenka recepty, jak udělat vepřové medailonky, recepty na vepřové medailonky, nejlepší recepty z vepřové panenky, vepřové medailonky recepty, recept vepřové medailonky, nejlepší recept na vepřovou panenku, vepřový biftek

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, koření grilovací, česnek, brambory, zelenina

Přidat fotografie receptu