Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a česnek mu zase dodá říz. Perfektní jídlo na nedělní oběd.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 19 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 4 min bez marinování masa

19 min (15 min příprava + 4 min tepelná úprava, bez marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 477 kJ /
1 787 kcal
Bílkoviny139,36 g
Tuky128,61 g
Vláknina5,82 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy16,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na špalíčky silné zhruba 3,5 centimetru. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Špalíčky osolíme a naložíme do směsi bylinek, česneku, najemno nasekané chilli papričky a oleje. Krok 3: Marinujeme je cca 3 hodiny nebo i přes noc. Krok 4: Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Doba přípravy se odvíjí od toho, jak chceme mít maso propečené, cca 2-5 minut z každé strany. Krok 5: Z výpeku, co zbyl po přípravě masa, můžeme udělat šťávu. Slijeme olej a vrátíme pánev na oheň, podlijeme trochou vody a necháme odvařit přípečky. Šťávu zredukujeme na požadované množství.

TIP: Jak připravit panenku - oblíbený recept

Zveřejněno 29. 1. 2012

Poznámka autorky k.radulka

Podávám s ceasar salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqlN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Moc jsme si pochutnali. Díky za recept :-K

Pavel Mencik: no česnek dost sůl nahradí a je tam dosti bylinek,taky se nesolí protože pak masínko pustí dost šťávy a to není žádoucí;-)solit můžeme až ve finále,pokud to je nutné,ale myslím,že tady to není třeba;-);-)

Proč se maso nesolí ?

:-p:yes:

Radulko, paráda za 8.bod:yes:

:yes::yes:Moc pěké:yes:

Hmmmmm:-p:yes:

Jindra:;-):-):yes::yes::-K

Rebeka:
A pak určitě vyzkouším mňamku.:-p

sakra a to mám za to že jsem ve škole nedávala pozor a radši stála u mamky v kuchyni:-))

Jindra::-):-) v pohodě.. no jo.. někdy to uhodí:-D:-D ale ono se to opraví..pak;-);-):yes:

Ano, stát se to může každemu, ale tohle mě uhodilo do očí nějak moc.Omlouvám se tedy:-)

:yes:+;-)mňam,ta vypadá chutně...;-)

Jindra: mě teda ne.. stát se to může přece každému, že se "překlepne" tobě ne:-?:-?
autorka si to jistě opraví;-):-)
a panenka je jak malovaná:-p;-):-):yes::yes:

Ale ta hrubka v názvu mi kazí chuť:no:

Tématické fráze:
naložená vepřová panenka, vepřová panenka, naložená panenka, naložená vepřová panenka recept, veprova panenka recepty, veprova panenka recept, recepty z vepřové panenky, vepřová panenka na bylinkách, vepřová panenka s bylinkou, sos k vepřové panence, vepřová panenka naložená, jak dlouho smazit panenku, recept na vepřovou panenku, recept z vepřové panenky, jak dlouho smažit vepřovou panenku, marinovaná panenka, recepty na vepřovou panenku, recept veprova panenka, vepřové prsty, vepřová panenka s cesnekem

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, česnek, chilli paprika čerstvá, rozmarýn, tymián, koření provensálské, olej olivový

Přidat fotografie receptu