Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový řez

Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu, oblíbený pro svou jednoduchost a skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Makynhka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 904 kJ /
2 606 kcal
Bílkoviny76,08 g
Tuky67,76 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 601 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy419,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Bílky šleháme, postupně přidáme 160 g cukru a vyšleháme do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme s 80 g cukru, přidáme mouku a olej a lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vylijeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C až povrch zezlátne a na dotyk prstu se nelepí. Krok 4: Korpus na plechu nakrájíme na pruhy. Zdobíme libovolně, můžeme z jakéhokoliv krému udělat okraje a střed vyplnit ovocem a zalít želatinou.

TIP: Jak se dělají moučníky s jahodami v želatině - návod

Zveřejněno 1. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Qj3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Qj3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

:yes::yes::yes:sefrovka:

Byl výborný, dávám :yes:

eva hubova:Děkuji za odpověď i Terezce:-K.

eva hubova:Máš to pěkné :-K:yes:

Terezko dík za odpověď, je to tak jak píšeš.

Já jsem to četla 2x, až jsem to trochu dala dohromady.
Takže já jsem si ušlehala bílky s cukrem a pak žloutky s cukrem, tak jak je psané v receptu. Pak žloutky lehce vmíchala do sněhu a nakonec opatrně vmíchala mouku. Pekla jsem na 180°C, plech 38 x 28 cm a dala jsem pečící papír. Po upečení jsem nechala vychladnout a papír opatrně ztáhla. Na velkém plechu se mi zdálo, že ze 6 vajec to bude nízké. Potřela jsem krémem a nakrájela pásky. Zdobícím pytlíkem udělala na každý pásek rantlík a nalila rozpuštěnou želatinu smíchanou s rozmačkanými jahodami a cukrem. Na krém můžeme dát taky libovolné ovoce, tak jak se píše v receptu a zalít želatinou.

Krém jsem dělala tak, že jsem si uvařila puding z 750 ml mléka + 2 balíčky pudingu(měla jsem smetanový), nechala vychladnout a po částech zašlehala do 250 g másla, podle chuti zašlehala cukr moučka a trochu mandlového aróma

bystrouska: pýtaš sa síce Evičky, ale dovolím si odpovedať. Autorka píše, že celý plát reže, na 14 cm a potom na polovicu.
Prášok do pečiva netreba, šľahajú sa zvlášť žĺtky a z bielkov sneh. Sneh plní úlohu kypridla, v tom prípade sa žiadny prášok do pečiva nedáva. Aj keď je to v tejto časti trocha nezrozumiteľne napísané, to, že sa vyšľahá sneh tam chýba.;-)

eva hubova:Evi, řez máš nádherný:yes:, jen stále nechápu postup. Autorka píše, že piškot vyleje na plech a upeče, nikde není psáno, že se upečený piškot rozřeže na jednotlivé pruhy, které se zdobí, nebo špatně čtu? Mohla by jsi, prosím, dopsat, jak jsi postupovala? A dávala jsi prášek do pečiva? V receptu není uvedený. Jinak pokud by se dávali body za fotky tak Ty ho máš na 100%.

eva hubova: no, ty mi to moc neulehčuješ ten boj s mou váhou, ale je to nádhera, jako vždy;-)

Jana Remkova: Jani dík:-))
Ještě jsem chtěla dopsat k receptu, krém je máslový nadstavený pudingem a uprostřed jsou rozmačkané jahody s cukrem a rozpuštěnou želatinou, smíchané dohromady:-p

Eva: hihihi, můžeš si to spravit přímo v receptu, ale pokud nejsi Eva Hubová, tak ona to zřejmě pochopila, když vložila obrázky;-)

eva hubova: to se ti zase něco povedlo!!!:-O:yes:

:-p:-p:yes:

Odpusťe mi prosím překlepy,ale mám net v mobilu špatně na to vidím.Pokračuji v postupu. Upečený piškot necháme vychladnou,prořízneme,promažeme krémem,složíme,ozdobíme čím kdo chce/ovocem,tvarohem rozmíchaným s cukrem/ a zalijeme žekaatinou-cukrářskou různě obarvenou a necháme ztuhnout

Zapomněla jsem dodat, že pokud pečeme na plechu musí být vymazaný a vysypaný

Asi jsem všem odporná nebo puntičkářská, ale zase upravuji. Žloudky ušeháme s tukem/máslo,Hera/olej se přidává naposled, vmícháme mouku a sníh do kterého zašleháme cukr. Nejlepší postip je tento. Bílky ušleháme do pevného sněhu,vešleháme cukr do pevné hmoty, po jednom vešleháme žloudky a loehkým mícháním promícháme s přisypanou moukou. Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme podle zkušeností s vlastní troubou. Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nechytá je upečené

Tématické fráze:
piškotové řezy, piškotový řez, piškótové rezy s želatinou, piskotove rezy s ovocem, žloutek nebo žloudek, piškotové řezy s ovocem a želatinou, piškot na řezy, piškotový řez s želatinou, piškotový řez se želatinou, piškotové řezy se se sněhem, piškotový ovocný řez, piskotove rezy se zelatinou, piškotové řezy na plech, piškotový řez s ovocem, recept na piskotove rezy, piškotové řezy s jahodami, net recepty řezy na plech, piškotový řezy, piskot na plech se zelatinou, piškot na plech s ovocem

Suroviny:
vejce, cukr písek, mouka polohrubá, olej, ovoce, želatina, krém

Přidat fotografie receptu