Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Griliášové kostky ( cukrářská výroba)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Makynhka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1-2 kg

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 849 kJ /
3 788 kcal
Bílkoviny32,00 g
Tuky280,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy279,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z cukru uděláme karamel. Krok 2: Přidáme Heru, Salko a vše povaříme. Pak vmícháme mleté ořechy. Velmi rychle rozetřeme karamelovou hmotu mezi oplatky a zařízneme okraje (nejlépe cukrářským nožem). Krok 3: Vychladlé krájíme na malé kousíčky (čtverečky). Krok 4: Čtvrtinu čtverečku máčíme v tmavé čokoládě.

Zveřejněno 1. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griliášové kostky ( cukrářská výroba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ORJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griliášové kostky ( cukrářská výroba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ORJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eva:sladené kondenzované mlieko ide do tohoto receptu. Až keď je cukor skaramelizovaný (a hnedý), zníži sa zdroj tepla a pridáva Salko, miešame, aby vznikla kompaktná hmota - sporák je stále zapnutý. Konzervu Salka zohrejem v teplej vode, maslo-margarín nechám v malej rajnici roztopiť a tak pridávam postupne do hmoty. Neprská to tak.

Eva: Salko je slazené,já jsem salko neslazené neviděl, on kdyby se nezkaramelizoval cukr tak by nevznikl griliáš, kdo ví jak by se ty kostky pak jmenovaly hezké vánoce :-))

magdalenka:Dobrý den, můžete mi někdo poradit? kondenzované mléko slazené či neslazené?dle mých úvah tipuji,že neslazené pokud se má cukr karamelizovat.
Děkuji za odpověď

casino: na Slovensku je tento recept známy ako "grilážky".
Čo je vlastne griláž? Cukrová hmota z páleného cukru a mandlí alebo orechov.

"Griliášové kostky (cukrářská výroba)"
Griliášové? :-O
No, snad karamelové, že? ;-)

Toto je u nás tiež obľúbená vec...dnes som robila, dala som 100 g drvených vlašských orechov a 100 g strúhaného kokosu. Kto nepozná a ešte mu niečo chýba z cukroví - doporučujem!

:-p:-p místo Hery máslo:yes:

Tak po fotbalu nakukuju a tohle je snad vtip ne:-?:-O Dle "cukrářské výroby" z množství surovin, který má sotva 1 kg dokáže udělat až 2 kg:-O No aspoň to tam píše, v počtu porcí 1-2kg.

evamachova.ter: Proč nedáš samostatný recept? Vypadá to zajímavě a tady se to stratí;-)

250g krupicového nebo krystalového cukru zalijeme 50ml -půl deci-vody- a rozvaříme na "kapku". V rozvařeném cukru namočíme špejli a namočenýkonec otočíme dolů,pokud nám spadne kapka je základ hotový, pokud tento rozvar teče přidáme trochu cukru a rozvaříme.Potom za stálého míchání přidáme Heru, necháme rozpustit a vmícháme mleté ořechy. Tato hmota má mít hustotu zcukernatělého medu. Natřeme na oplatky,složíme na sebe,zatížíme-dávám dvě kuchyňská prkénka a na vrch kastrol s vodou,necháme ztuhnout,polijeme čokoládou a nakrájíme na řezy-krájíme nahřátým nožem.

Tématické fráze:
griliašové oplatky, griliasove kostky, cukrarske vyrobky recepty, cukrářské oplatky, griliášové řezy, griliášový oplatky, griliasové cukroví, recepty na cukrářské výrobky, cukrářské výrobky recept, griliaše, griliašove ořechové kostky, recept na griliáš ze salka, cukrářské oplatky recept, top recepty griliasove řezy, griliáš mezi oplatky, cukrovi z cukrarskych oplatku, grilansove kostky, griliášové oplatky recept, griliášové vánoční oplatky, griliášové oplatky cukroví recepty

Suroviny:
oplatky cukrářské, cukr krupice, tuk hera, salko, ořechy mleté, čokoláda

Přidat fotografie receptu