Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový perník

Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí domova, ale třeba na chatě. K přípravě nám totiž stačí jen pár základních surovin, mísa a hrnek.

Hodnocení receptu je 4,9 (162×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

velikost 35x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 160 kJ /
4 340 kcal
Bílkoviny76,83 g
Tuky151,15 g
Vláknina32,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy654,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny jednoduše smícháme a vypracujeme hladké perníkové těsto. Krok 2: Předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme, dokud se nelepí na špejli, cca 20 minut. Krok 4: Hotovou buchtu můžeme potřít marmeládou, polít čokoládovou polevou, nebo jen nastříkat cik cak polevou. Je to levný, rychlý a vláčný hrnkový moučník.

TIP: Jednoduchý návod na přípravu čokoládové polevy

Zveřejněno 21. 8. 2008

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6w6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6w6

Komentáře (112)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Další cuketová pecka. :-)

Recept ještě nebyl hodnocen 2,0

Nejlepší perník jaký jsme jedli. cuketu dávám vymačkanou a množství na hrnek ne volně ale upěchované.

Dobrý den, mohu se prosím zeptat na rozměry plechu??
Děkuji

mejtys: Souhlasím. A ještě jsem cuketu nastrouhala najemno.

Zobrazit starší odpověď

V receptu určitě chybi mléko nebo nějaka tekutina. Ja jsem přidala hrnek mléka. Jinak to těsto bylo tak tuhé, že nešlo ani pořádně promíchat.

Marsy242: Určitě nechybí. Už jsem ho za ty roky dělala minimálně stokrát. Zkuste příště nastrouhat cuketu do misky. K ní přidat cukr a pořádně promíchat. Až pustí vodu, tak přidat vejce, marmeládu, olej. Až nakonec přidat zbylé suché suroviny. Obvykle je předem promíchám v extra misce. Těsto není úplně tekuté, ale hezky se vymíchá i se dá vylít a rozetřít na plech. Jen jednou jsem měla těsto suché a to bylo, když jsem si chtěla ušetřit práci a vše smíchala naráz. Když budete mít starší sušší cuketu, tak možná budete muset někdy přidat lžíci dvě tekutiny. To obvykle řeším rumem, ve kterém mám v lednici naložené rozinky. V devíti případech z deseti to ale není třeba. Snad se příště zadaří :o) Hodně štěstí

Je to vynikající dezert, rychlá příprava. Peču už po několikáté a vždy hned zmizí <3:yes:

Upečeno a je úplně úžasný, mě přišlo těsto tuhé tak jsem přidala trochu mléka a bylo to super. Asi záleží na cuketě kolik má vody, každopádně doporučuji vyzkoušet 🥒🥒🥧:-

Po roce a půl a letošní přeúrodě cuket jsem znovu objevila tento recept. Perník výborný, vláčný, nadýchaný a ta vůně. :-8 Tentokrát jsem ho pomazala domácími povidly a je opravdu mňamózní.:-D

Upečeno a po půl hodině skoro snezeno :-D určitě upeču znovu jen co dorostou cukety! Úžasný recept! Nahoru jsem dala citrónovou polevu ;-)

Jemný a vláčný perník, moc děkuji za recept. Příště dám akorát méně prášku do pečiva, byl trošku cítit :)

Rychlý a výborný :-8

Moc dobrý recept, perník se povedl.

Na ten mám políčeno. Vypadá skvěle :-8

Krásné sobotní ráno:-K, dnes, hned ráno, jsem perník upekla vnoučatům k snídani a právě si na něm pochutnávají:-) a i já jsem si dala kousek ( vlastně 3 :-D) ke kafíčku. Namazala jsem ho rybízovkou, polila čokoškou a ještě posypala oříškovým gruche. Perník je vážně moc dobrý , vláčný a rychle hotový. Za mě super :-).

Rychlý, jednoduchý recept. Výborný vláčný perník.

Bekyna: 250 ml

mejtys: Dobry den,aky objem hrnceka ste použili prosim?

Péču a vypadá to dobře.

Alenaaaa: taky mi nenaskocil. Dala jsem místo cukru med. Prdopeč byl koupený čerstvý..

Dala jsem klasický prášek do pečiva a přilila trochu mléka, protože těsto bylo příliš husté. Perník byl výborný a vláčný, jen se po něm zaprášilo :-)

Dnes jsem pekla, protože zbytky cuket :-D ale nenašla jsem perníkový kypřicí prášek, tak jsem dala trošku jedlé sody a půl klasického prdopeče a je teda krásně kyprý a nadýchaný, vyběhl tak akorát ;-) jednoduchý a veeeeelmi dobrý <3

mejtys: byli to husté že to nešlo rozmíchat tak jsem to naředila troškou vody. Asi teda blbost 😒

Alenaaaa: Pekla jsem ho snad už stokrát a vždy byl perfektní a nadýchaný. Nepoužila jste třeba nějakou alternativu kypřícího prášku do perníku? Nebyl třeba prošlý? Neředila jste těsto? Vůbec mne nenapadá, čím by to mohlo být. Snad jen párkrát když jsem použila místo cukety jablíčka a přidala jsem trochu mléka, tak byl trošku těžší, ale stejně vyskočil.
Osobně vždy nejdříve do jedné mísy nastrouhám cuketu a do ní přidám lžíci povidel, špetku soli, cukr, vejce. Než cuketa pustí vodu, tak v druhé míse smíchám ostatní suché suroviny. Suchou směs nasypu do mísy s cuketou, přidám olej, promíchám a nechám ještě chvíli stát než připravím plech. Vždy mám tak těsto krásně vláčné a nemusím ředit. Jen jednou jsem vše smíchala na ráz a těsto bylo hodně hutné.

Alenaaaa: Použila jste kypřící prášek do perníku? Někdo si to plete a dá jen perníkové koření. U podobných receptů je dobré nejprve smíchat všechny sypké suroviny dohromady, pak přidat vše ostatní a rychle smíchat dohromady, jen do spojení těsta. Dát na plech a ihned vložit do předehřáté trouby. Někdy se může stát, že je těsto trošku hustší, tak stačí přidat lžíci mléka.

Chuťově výborný ale vůbec nenabyl. Mám placku .

<3:-)Dnes upečeno:-D a musím říct,že je opravdu luxusní.Perníky normálně nemusím,ale tenhle je boží !! Když už jsem ho pekla,děti se ptaly,co to tak nádherně voní z trouby a nemohly se dočkat,až ho vytáhnu:-DDělala jsem na středně velký plech z 1,5 dávky-místo cukru jsem dala přírodní stevii v kominaci s vanilkových cukrem,dovnitř višňovou marmeládu,navrch jahodovou marmeládu a bílou čokoládovou polevu-polevu jsem odkoukala zde-výborný a naoko perfektní nápad.Moc mě baví ta vláčnost a jemnost.Za mě opravdu TOP !!Dovolila jsm si přidat fotečky.:-8Moc děkuji za úžasný recept;-),budu dělat častěji<3

Přemýšlela jsem, co s velikou cuketou a oslovil mne tento jednoduchý hrnkový recept. Dopoledne upečeno, perník je luxusní, vláčný. Recept jsem přesně dodržela, povrch jsem ozdobila čokoládovou polevou a kokosem, do těsta přidala rozinky a ořechy. Děkuji.:-)<3

Jednoduchý a móóc dobrý

Fakt dobrý -zmizel,neoschl????:yes:

:-)<3:yes::-K

Cuketových perníkov je tu dosť, piekli sme viaceré, ale tento nám chutil najviac. Povrch sme len posypali cukrom. Díky za recept.;-) Fotku prikladám.;-)

Tématické fráze:
buchta z cukety jako pernik, cuketova buchta, perník recept, recepty s cuketou, výborné recepty z cukety, buchta z cukety, top recepty z cukety, recept na perník, cuketa recepty, recepty z cukety, recept na cuketovou buchtu, pernikova buchta s cuketou, perník, cuketový moučník, buchta s cuketou, perníková buchta z cukety, cuketovypernik, top recepty perník, ceketový perník, cuketová buchta recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, cuketa strouhaná, olej, kakao, marmeláda pikantní, koření do perníku, skořice mletá, prášek do perníku

Přidat fotografie receptu