Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný jehněčí bok

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 137 kJ /
1 467 kcal
Bílkoviny30,86 g
Tuky100,24 g
Vláknina33,10 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 2,77 g
Sůl6,77 g
Sacharidy99,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do jahňacieho boku vyrežeme kapsu. Kapsu aj celý bok zvonku vymažeme prelisovaným cesnakom a osolíme. Krok 2: Na kocky narezanú slaninu rozškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na kocky narezané rožky a opražíme. Odstavíme z ohňa, vmiešame vajce, šampiňóny, smotanu, okoreníme, ochutíme majoránkou. Krok 3: Kapsu naplníme, bok uložíme na pekáč, podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 50 minút. Potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s červenou kapustou a knedľou.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný jehněčí bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Km1z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný jehněčí bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Km1z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

tejaja: Kolik toho majoránu na ty dva rohlíky dáváš? A do náplně už česnek nejde ? Moje sousedka odnaproti, každé Velikonoce dělá jehně, dává do něho náplň, která je boží, ale recept tají už 20 let! Prostě nedá a basta. Kus jehněte na Velikonoce a hromadu nádivky dostanu bez problému, recept ani po právu útrpném! A to ho somruju každý rok, aspoň třikrát. ;-(:-((:-//

zizala: aj kozľacie aj jahňacie je dobrota ;-)

Jehněčí jsem nikdy nejedla, nemám k němu přístup, ale jako malá jsem mívala kůzlečí a to byla náramná dobrota :-p:yes:

:-//:-//:-// jahňa... a čo:-?:-? som ja tejaja:-? lebo bača:-?:-?
nie.... tak napchám bravčové a budem sa hráť na to, že jem jahňiacie:-//:-D:-D:-D:-D
+1;-):yes::-p

Tak to vypadá na velkou dobrůtku.:yes: Kus jehněte je ještě v mrazáku. Tak vyzkouším. Dík za inspiraci.:-K +2

Laďka, poď, ešte ostalo :-D:-D:-D;-)

Teri, chci jehně joooo:-D:-D:-D, ale vážně, mňááám :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jehneci bok, jehněčí bok recept, jehněčí recepty, telecí bok, jehněčí bok recepty, nadivany jehneci bok, jehněčí bok nadívaný, plneny kuzleci hrbet, kůzlečí bok recept, recept jehněčí bok, nadívaný bok, jehněčí bok- recepty, kůzlečí bok, recepty z jehněte, jehneci boku, jehněčí recept, recept na jehněčí bok, jehneci bok rolovany, jehněčí bok na česneku recept, peceny jehneci bok

Suroviny:
bok jehněčí, česnek, sůl, slanina uzená, cibule, rohlík, majoránka, pepř mletý, vejce, smetana zakysaná, žampiony sterilované

Přidat fotografie receptu