Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 629 kJ /
1 106 kcal
Bílkoviny100,33 g
Tuky63,97 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 398 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy31,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem. Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka. Krok 3: Rozpálíme vyšší pánev a maso opečeme ze všech stran. Krok 4: Přidáme pórek a necháme ho zavadnout. Krok 5: Vše vyjmeme z pánve děrovanou sběračkou a udržujeme teplé. Krok 6: Ve zbylém výpeku rozpustíme dvě lžíce másla, zasypeme dvěma lžícemi mouky a umícháme žlutou jíšku. Krok 7: Naředíme ji horkým vývarem, přidáme smetanu a případně trochu mléka. Krok 8: Osolíme, prošleháme, snížíme teplotu, vložíme celé oloupané stroužky česneku a zvolna pováříme 20 minut. Podle potřeby doléváme malé množství mléka. Krok 9: Pár minut před koncem vyjmeme česnek, přidáme pažitku a dochutíme.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr7l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr7l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Děkuji za hodnocení, jsem ráda, že se recept líbí. Poslední dobou dost přemýšlím, co s rybou (připravuji je často) a tato variace se povedla...soudím podle reakcí u stolu..:-)

mama.maleho.vlka 5. 2. 2012 19:33
muj přítel ryby miluje vyskouším ale určite bodík :-):yes:

Moc pěkný recept, pochutnala bych si, Eli:yes:

Vypadá to dobře:-p:yes:, já bych možná místo bramborové kaše podávala vařené nebo i pečené brambory :-8

:yes:

:yes::yes::yes:

Eli:yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty do kotlíku, ryby filety na porku, recept na rybi kotlik, recept brambory s pažitkovým přelivem, platyz pomerancova stava, smetana pepr

Suroviny:
treska, pórek, šťáva pomerančová, šťáva citronová, pepř bílý, zázvor, rozmarýn, sůl, máslo, mouka hladká, olej olivový, vývar, smetana ke šlehání, mléko, pažitka, česnek

Přidat fotografie receptu