Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná

Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,9 (134×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 653 kJ /
1 590 kcal
Bílkoviny105,82 g
Tuky105,28 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,72 g
Sacharidy52,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Krok 2: Pořádně promícháme. Podle potřeby do masa přimícháme strouhanku. Krok 3: Maso pak umístíme na olejem vymazaný pekáček a rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme do tvaru šišky. Krok 4: Podlijeme mírně vodou a dáme péct. Podáváme buď s rajskou omáčkou a knedlíkem nebo s bramborovou kaší.

TIP: Jak upéct šťavnatou sekanou bez prasknutí?

Zveřejněno 21. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (94)

Rradka: já právě dnes:-D

sikulka7: souhlasím, taky s ni vždy párkrát fláknu o prkýnko:-)

Dělám podobně, jen méně hořčice, je právě v troubě a už tady voní:-)!
+ dvám malou cibulku, namočený rohlík v mléce, když není tak strouhanku. Je to vlastně skoro stejný recept a je skvělá. Hledala jsem něco nového a zase jsem zůstala u klasiky:-D

Moc dobrá sekaná :-) přidávám navíc jen lžíci solamylu, sekaná pak nikdy nepraskne.

Recept je skvělý, určitě dobrý, ale........chybí mi tam maličkost - hotovou směsí se musí několikrát "fláknout"o prkénko, nebo z jedné ruky do druhé, aby se vyhnaly vzduchové bubliny. Toť dobrá rada minulých generací . A určitě je lepší místo strouhanky namočený rohlík v mléce :-8

Osobně jsem přidala více papriky, hořčice a česneku aby to mělo výraznější chut a vyšlo to, dobrota! 😊✌️Pečeno na 180 z obou stran více jak 30 min.

Dokonalá. Přidala jsem trošku tabasca, protože máme rádi ostré a nemůžu si vynachválit!

Ivonne: já peču přesně takovou sekanou v začátku na horkovzduch na 180 °C a pak jen na spodní/horní dopékám, dokud nemá krustičku, ale vevnitř zůstává šťavnatá :-8 chce to určitě řídit se i podle vlastní trouby a jak máte sekanou rádi

Zdravim, chybi mi info kolik stupnu pect a na Jak dlouho
Vyzkousim

Děkuji za recept už nikdy žádná jiná <3 doma všem moc chutnala :)

Nedávám papriku a i tak je sekaná výborná.

Sekaná je výborná. Dnes zkouším upéct v remosce ;-)

Dobrota :-*

Už nepeču jinou <3 Recept jsem předala i kolegyni, která jí už také dělá :-D

vyzkoušela jsem a je dobrá, musela jsem dát trošku více strouhanky ale chuťově vynikající a pěkně drží pohromadě.:-K

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
sekana, sekaná recept, recept na sekanou, sekaná z mletého masa, domaci sekana aby se nerozpadla co pridat, recept sekana, jak dlouho péct sekanou, sekaná recepty, jak dlouho se peče sekaná, recepty sekaná, jak péct sekanou, jak upéct sekanou, jak se dělá sekaná, jak se dlouho peče sekaná, jak se peče sekaná, top recepty sekana, jak udelat sekanou, recepty na sekanou, mletá sekaná, domácí sekaná

Suroviny:
maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej

Přidat fotografie receptu