Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme. Krok 2: Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme. Krok 3: Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. Krok 4: Losos se nám peče a my si uděláme přeliv - na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky. Krok 5: Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Přeliv má výbornou sladko-trpkou chuť a taky pěknou barvu.

Rychlé a chuťově moc dobré-doporučuji vyzkoušet, třeba i z jiné ryby!

Někde jsem kdysi četla, že ryba s brusinkama je výtečné chuti, tak jsem se chtěla přesvědčit a byla to pravda a já to nedělala naposled. K rybě jsem udělala lehký nakyslý bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDrr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Jednoduché a naprosto úžasné. Vyzkoušela jsem ve školce dětem a mělo to ohromný úspěch. <3

Já se přidávám s pochvalou. Ten přeliv nemá chybu. :yes:

pavel:Pavle, velmi, velmi si toho vážím a mám radost, že losos chutnal. Krásné Vánoční svátky i Nový rok 2016 :yes::-K

Bibinka:TAK tohle jsem vážně nečekal,vysekávám Vám tu nejlepší pochvalu tak tohle byla ryba v mém životě ta nejlépší co jsem jedl.
Rodina si pochutnala a to jsem měl obavy aby mě to nehodili na hlavu fakt supr jidlo.

-jo tak jsem objevil nový prvek jak přečkat to strašný čekání,otevřel jsem si placatičku FERNET-HRUŠKA vřele doporučuji fakt nemá chybu lahodně jemně nahořklé ale ta síla chuti po hrušce fakf bomba co kecám rovnou ATOMOVKA nejsem na tyhle věci ale? i ten loosos bude prvně .Tak naa seznam zařazuji jako takový decentní aperitiv

Bibinka:tak letos mladí rozhodli že čas řízků a dalšich přežerstev se konat nebude a že budem o rybě,nesnáším a tak volba jestly musím sežrat rybu tak jdu do toho lososa hlavně kuli těm kostem.
Ale vypadá to fakt bohovsky tak to udělám a tak už jsem zvědavej čekám jak trouba až naběhne čas na přípravu a pak se uvidí už dostal citron a uleži si v něm ještě 5h. Dám vědět ale zž ted mám plnou hubu slin .

gillan63:Jardo, moc děkuji za pochvalu;-) stejně tak jsem byla nadšená i já, když jsem to poprvé vytvořila. Jsem ráda, že jste si pochutnali:yes::-K

Dnes k obědu ....úžasná záležitost ...výborné... celá rodina jsme si pochutnali. Bodík posílám a díky Bibi za supr recept. Jak bude losos cenově dostupný , tak jdu do toho zase. Mňam Mňam.:-K:-K:-K:-p

aknel1:Lenko, jsem ráda, že vám chutnalo a díky, že jsi vybrala tento recept.:-K

Včera jsem toto jídlo uvařila k obědu. Všem to moc chutnalo, děkuji za super recept.

Katastrophe:jsem potěšená, že jsi to udělala a těší mě, že chutnalo, to mě vždycky potěší nejvíc:-K

Tak už na brusinky opět došlo, měli jsme lososa s pečenými bramborami :-8 Jen už petrželku máme pod sněhem, takže jsem tam nakrájela nadrobno "jarní" zelenou nať cibulky.
Snad nevadí, že jsem přidala fotku... není tak hezká jako úvodní, ale ať ostatní vidí, že i když to až tak nevypadá, chutná to skvěle :-D

Katastrophe:to jsi mě potěšila a mám radost, že chutnalo-díky;-)

Měli jsme ho sice jen s uvařenými bramborami, ale pochutnali jsme si náramně :) Ještě mi zbyly brusinky, tak dokoupím rybičku a zopakujeme :-p

Bibinka:já děkuji za skvělý recept :-p:-p:-p

Irule:Irule, tak to jsi mě vážně potěšila a mám radost, že se recept stal vaším domácím a chutná;-)díky:yes:

Dělala jsem už několikrát, je to moc vynikající, takže já můžu jen doporučit :-p:yes:;-)

Bibinka:Bibi,já a fotka.....:-?:-8:-D

monikaK:Moni, že jste si pochutnali, to je pro mě největší uspokojení a radost:-K Díky, že jsi lososa udělala:-p;-)a kde je fotka:-?;-)

Bibinko,je to vynikající:yes:Kombinace chutí je skvělá:yes::yes::yes:
Sice jsem neměla zavařené brusinky,ale nahradila jsem je sušenými a přidala višňovou marmeládu.Místo petrželky jsem použila kopr-zkus ho použít:yes:

Príma receptík:-p+24:yes:Fajn fotopostup:yes:

tak to láká už na pohle mňááám:-)):-p

Jonas: Jonáši, máš pravdu, ale ty co jdou zákazníkům i ty co mi vozí dcera z Rakouska jsou bez kostí, tak je to napsané tak šalamounsky, ale na této dobrotě to nic nemění:-D;-)

Bibinka: Nejak nechapu poznamku o tom, ze losos zadne kosti ma. Pokud vim, tak ma, jen je snadno k dostani vykosteny.:-?

cardanka: Cardanko, právě losos žádné kosti nemá, tak je to dobrota, jen to vyzkoušej, stojí to za to;-):yes:

Bibi:-K rybek v naší skladbě jídla nebývá dosti:-(, snad právě pro ty jejich kosti:-(
Ale losos ve Tvé úpravě ten láká:-p nejen mne:-! Ukládám a bodík posílám:-K:yes:;-)22+

Tak a mám inspiraci na víkend:-K:yes:

Bibi,máš to moc pěkné a zajímavý nápad :-p:yes:

no téééda...:yes:;-)

magdalenka:Magdalenko, tak jsem ti to sjednotila, aby jsi v tom ten zmatek neměla;-):-)

Pažítka alebo petržlen, trochu mám v tom zmätok...v surovinách je jedno, v texte druhé...

Všem vám moc děkuji za pěkné komentáře- kráááásně se to čte a člověku je po přečtení moc dobře;-):yes:

Bibinčiny fotky už se poslední dobou zařadily mezi ty opravdu pěkné. A musím říct, že tady se mi ta chuťová kombinace taky líbí. Losos je výtečná ryba a ta brusinkovosmetanová omáčka na tom vypadá moc dobře:-p

no name: Nevím, jak jste na tom s chuťovou představivostí, ale podle mého se losos se sladkokyselo-slanou chutí snoubí přímo skvěle. Jinak dík za upozornění na recept, kterému posílám bodík a určitě zkusím.:yes:

:-p:yes:, já bych se tomu nebránila:-)

A mne se to zase ale líbí, dovedu si tu chuť moc dobře dobře, mám tady lososa už také i na různé způsoby a vím, jaký je;-):-p

a máme tu další rybičku:-):yes: losůsek s přelivem.. pospíchám s obdivem:-):-K

Možná bych radši neměla komentovat váš výtvor, abych nezarazila vaše odhodlání vařit. Ale když už jsme u toho, podle složení nemám odvahu to uvařit a ochutnat.:-!:-!:-!;-(;-(;-(:-((:-((:-((

:-p:-p:yes::yes:

:-Kmoc pěkný receptík ryby máme moc rádi:yes:+12:yes:

:yes::yes:Ryba to je moje gusto :yes::yes::yes:

:-p;-):yes::-K

Vypadá to krásně:yes:

Bibinko, mňam:-* To je lákavý receptík, který zaslouží bodík:-)):yes:...+1

BIBI co mě to děláš:-O:-O:-Ojá tu slintám jak dogga:-)):-)):-)):-))

Tématické fráze:
ma losos kosti, losos se smetanou, smetanový přeliv na rybu, preliv na lososa, smetanový přeliv, losos na brusinkach, přeliv na rybu, recepty losos se smetanou, přeliv na ryby, brusinkovosmetanová omáčka, losos s brusinkovou omáčkou, má losos kosti?, brusinkovo smetanová omáčka, losos na grilovací pánvi, minutka z lososa, jídlo z lososa, losos s brusinkami, brusinkový přeliv, losos brusinky, losos recepty

Suroviny:
losos, šťáva citronová, smetana, brusinky zavařené, máslo, olej olivový, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu