Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 876 kJ /
448 kcal
Bílkoviny4,13 g
Tuky43,20 g
Vláknina0,78 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy10,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky zprudka opečeme na oleji, vložíme do Pomalého hrnce, osolíme je, slabě potřeme hořčicí a posypeme adžikou. Krok 2: Fenykl očistíme, nakrájime na hrubší kousky a přidáme k masu. Krok 3: Na každý plátek dáme malý kousek másla, podlijeme vývarem a zapneme na High - cca 4 hodiny. Krok 4: Ze zbylého másla a mouky uděláme dvě malé kuličky, které přidáme k masu hodinu před koncem a společně dovaříme.

Zveřejněno 11. 2. 2012

Poznámka autorky maris

Podáváme s bramborem nebo bramborovými noky a špenátem. Jestli-že jsme zvyklí dávat do špenátu česnek, dáme ho méně, aby nepřebil chuť fenyklu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8OY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8OY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

marki87: moc děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:-), krásně jsi to doladila medem, určitě taky vyzkouším;-). Já na fenykl taky nedám dopustit. :-)

Letos jsme poprvé ve skleníku pěstovali fenykl, dříve jsem ho nikdy neměla a musím říct, že jsem se do něj zamilovala :-) Tento recept je naprosto skvělý, všem nám to moc chutnalo. Přidala jsem do galerie jednu fotku. Já akorát ještě při vaření přidala jednu lžíci medu a bylo to vážně luxusní :-) Díky za inspiraci :-)

Maris, díky za inspiraci.:yes: Fenykl jsem ještě tepelně neupravovala. Používám ho jen do salátu.

:-p+14:yes:Moc hezké fotky príma receptu:-K

maris:díky :-K:-K

Chuť si též nedovedu představit,protože jsem fenykl nejedla, ale foto je úžasné:yes:

Krásný recept:yes:+

:-p;-):yes::yes::-K

Moc všem děkuju za krásné komentáře:-):-8:-K
senky - gratuluju k budoucímu PH,:-)) určitě se ptej, ale vařit v něm není žádný problém:-)

Vůbec nevím jak tohle jídlíčko chutná, ale v tém podání to musí býti mana nebeská, bod na Prahu:yes:

Dala bych si od tebe cokoli a tohle určitě:-):yes:+8

Jedno lákadlo za druhým:-O:yes: určitě vyzkouším a velmi brzy, k fenyklu jsem se ještě nedokopala, napravím to;-):-8 můžu, prosím, od pondělka do kurzu vaření v pomalém hrnci:-?:-D:-D předem děkuji:-K

Hezké :-p:yes:

Ja asi pôjdem k tebe na kurz varenia...;-):yes:

Nádherné:-O:-phned bych si dala porcičku:yes:+1

Tématické fráze:
vepřové maso s fenyklem, vepřové s fenyklem, recepty s adžikou, pomalé pečení vepřového masa fenykl, krkovice na feniklu, krkovice na fenyklu, veprové na feniklu, vepřové plátky na feniklu, vepřové maso s fenyklem recept, vepřová s fenyklem, vepřové na fenyklu, recepty z fenyklu, recepty s fenyklem, maso na fenyklu, veprove platky v pomalem hrnci, veprove maso fenykl, vepřove maso s adžikou, masový plátek s fenyklem, veprova krkovice na fenyklu, krkovice fenykl

Suroviny:
maso vepřové, fenykl, hořčice dijonská, koření adžika, máslo, mouka, vývar, sůl, olej

Přidat fotografie receptu