Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s medem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 696 kJ /
405 kcal
Bílkoviny4,24 g
Tuky1,07 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 812 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy90,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu, zmírníme teplotu a dusíme téměř na skus – cca 30 minut. Krok 2: Poté přidáme ocet a zbytek medu a dodusíme do odpaření tekutiny – cca 10 min. Vypneme plotýnku a dochutíme dle naší chuti. Necháme spojit chutě asi 5 minut. Krok 3: Výsledná chuť je medově kyselkavá a med obdivuhodně zvýrazní právě červené zelí. Krok 4: Já nezahušťovala, ale lze zahustit dle zvyklostí. Krok 5: Další variantou je ke konci dušení přidat ¼ l smetany – to jsem vyčetla z webu, ale nezkoušela. Krok 6: Já podávala k prejtu a bramborám. Lze samozřejmě použít všude tam, kde používáme červené zelí (úplně ho vidím u křupavě upečené kachničky). Zdroj: rodinný recept, ale našla jsem i na různých webech.

Zveřejněno 13. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGEn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGEn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Opravdu vynikající recept- moc děkuji. Jsem v rodině za hvězdu:-)<3

Jsem moc ráda, že chutná a děkuji :-K:-K:-K

Spagetko, dnes jsem vyzkoušela Tvé zelíčko a chválím a tleskám:-!budu dělat častěji, příjemná změna, bodík posílám a foto přidám příště, protože dnes jsem to nestihla:-)):yes::yes::-K

Chystám se na kačenu:-)) Super a tisknu;-):yes:...+1

Špagetko,tak to musí být velká mňamka:-p+11:yes:a já bych dopadla určitě stejně,jako Pajaska;-)možná by nezbylo na druhé vůbec nic:-D

Tak ladi,posílám poděkování od manžela i ode mne.Výborné.:-KS kachničkou super.Ta nebyla na medu,ale mohla by klidně být.Chutný receptík.Fotku nedám,protože nebyl čas,vrhli jsme se hned na to.Přiznám se,půlku sem zkoštovala ,ještě když se vařilo.:-8 :yes::yes:

Dneska bylo zelí k obědu a bylo mooc dobrý, nebylo k masu.Bylo ke karbanátkům.:-p:-p:-p:yes:

Jani, určo nevadí, máš to parádní a děkuju ;-):-p:-K

No, tak tohle zelí si určitě přidám do jídelníčku častěji. Je skvělé. Přidávám ti fotku, pokud nevadí;-). Já jsem si dala to zelí s kuřecím plátkem bez brambor, tak snad to nebude tak kalorické:-8

Mňam a zrovna plánuji kachnu na zítra,tak bude zelíčko s medem.:-p:-p:yes::yes:

Děkuju a určitě vyzkoušejte:-K ;-)

:-p

to musím uložit :yes::-)

Červené sterilované zelí mám moc ráda. Zblajznu ho často jen tak jako Jana R. :-), nebo samotné jako salát bez ochucení k jakémukoli masu nebo i různě upravené. Toto vyzkouším také, mám pocit, že mi bude chutnat. Mělo by být sladkokyselé podle přísad, což mám ráda a za tip dávám bodík.+6

:yes:;-)

Tématické fráze:
červené zelí s medem, cervene zeli na medu, zeli s medem, zelí na medu, příprava červeného zelí ze sklenice, červené zelí ze sklenice, dušené červené zelí s medem, dušené zelí s medem, medove zeli, příprava zelí ze sklenice, výborné červené zelí, červené zelí med, ochucení červeného zelí, medové červené zelí, cervene medove zeli, mail meden.pl loc:cz, recept na červené zelí s medem, červené zelí s medem recept, kysané zelí s medem, ochuceni zeli

Suroviny:
zelí sterilované červené, cibule, med, ocet, kmín drcený, sádlo

Přidat fotografie receptu