Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z krkovičky v anglickém kabátku

Vepřová krkovice patří mezi šťavnatější kousky masa. Připravit z ní můžeme také závitky. Ty naplníme salámem, plísňovým sýrem, ochutíme štiplavou wasabi pastou a zabalíme do slaniny. Propečené je podáváme s cibulovým výpekem a bramborem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mimosa mimosa

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky naklepeme, potřeme pastou z práškového wasabi s vodou, doprostřed dáme kousek měkkého salámu a kousek plísňového sýra. Srolujeme, zabalíme do slaniny a převážeme. Krok 2: Do pekáče vymazaného sádlem dáme na tenké měsíčky nakrájenou cibuli a vložíme maso. Krok 3: Posypeme kořenící směsí a podlijeme vodou. Přikryjeme a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu asi 1-1,5 hodiny. Krok 4: Když je maso měkké, vrchní díl pekáče odkryjeme a zvýšíme teplotu na 250 °C, aby se slanina trochu osmahla. Pečeme takto asi 10-15 minut. Krok 5: Po upečení necháme ještě asi 10 minut odpočívat a mezitím výpek zredukujeme s cibulí do mírného zhoustnutí.

Zveřejněno 14. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z krkovičky v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wmwn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z krkovičky v anglickém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wmwn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc krásně připravené maso:-p+17:yes:a ta šťávička,ta teda je:-*:-K

mám hlad a ono toto - nádhera:-D:yes: polknu, pokochám se pohledem a odcházím:-))

Pavli, to jste si smlsli, co?:-)) Taky neznám ten prášek, používám pastu, ale to na cvhuti jistě nic nemění, moc pěkné:-p:yes:

Pavli, tak takovou dobrotou bych se příteli zavděčila nejvíc! On a krkovice, to je dvojka. . . :-)):yes:+ Nádhera

Samé dobrůtky..:-p:yes:+

:-);-):yes:

Pavloo,teda mňamka tutově.Prášek wasabi teda neznám,ale musí být prima.Kouknu se po něm.Wasabi normál u nás máme,ale prášek?Místo salámu dám dobrou šunčičku.;-):yes:

Po takové mňamce by se mohl manžel utlouct:yes:Krása...+1

:-*:yes:

žraso jako blázen:-O:-p:-p:-):yes::yes::-D;-)

Paráda, hned bych do toho šla, kdyby mi takový talíř přistál na stole :-) :yes:

Tématické fráze:
závitky z krkovičky, závitek z krkovičky, závitky z krkovice, krkovička závitky, recepty z krkovičky, krkovička závitek, zavitky s krkovičky, závitky z vepřové krkovičky, závitek s krkovičky, vepřové závitky z krkovice, zavitek krkovice, závitek z krkovičky recept, recepty z krkovičky a anglické slaniny, krkovička jako závitky, závitky z vepřové krkovice, krkovička recepty závitky, zavitky z vepřové krkovičky se slaninou, závitky krkovice se slaninou, krkovička recept, recept z krkovičky

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, pasta wasabi, salám měkký, sýr hermelín, slanina anglická, koření, sádlo

Přidat fotografie receptu