Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 201 kJ /
2 199 kcal
Bílkoviny31,44 g
Tuky51,84 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy386,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokapeme je citronovou šťávou, zasypeme cukrem a necháme 10 minut pustit šťávu. Krok 2: Mezitím odvážíme mouku a cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme jablka a olej. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme trochou vody nebo jablečného džusu. Krok 3: Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30–40 minut (zkoušíme špejlí). Krok 4: Ještě vlažné muffiny velmi opatrně vyndáme z formy, aby se nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.

Zveřejněno 17. 2. 2012

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9O3Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovo-skořicové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9O3Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji za vysvětlení,opravdu jsem to ještě neslyšela,zas jsem malinko chytřejší,člověk se pořád učí:yes:

majda 2: Xanthan je používán v bezlepkové kuchyni jako částečná náhrada lepku. Po přidání malého množství do těsta se výrazně zlepší jeho vlastnosti, tolik se nedrobí a vydrží déle "čerstvé". Ve všech bezlepkových receptech ho lze vynechat nebo částečně nahradit lžící bramborového škrobu.
Je to látka přírodního původu, polysacharid získáváný fermentací glukózy nebo sacharózy. V potravinářství se používá jako zahušťovadlo zejména v mléčných výrobcích (E415).

Co je to xanthan?Ještě jsem to neslyšela.:-//Muffiny vypadají krásně:yes::-p

Zajímavá verze:yes:+2:yes:

:yes:;-)

Tématické fráze:
muffiny bez vajec, muffiny bez mléka, muffiny bez lepku, zdravé muffiny bez lepku, jablkové mufiny, muffiny bez vajec a mléka, mufiny bez vajec, recept na muffiny bez mléka, mufiny bez mléka, mufiny bez lepku, muffiny z jablek, recept na muffiny bez vajec, muffiny bez vejce, muffiny bez lepku a mléka, recepty bez lepku a mléka, muffiny bez mléka a vajec, recept na muffiny s jablky, muffiny bez lepku, vajec, muffiny bez vajec mouky a mleka, zdrave jablkové muffiny

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, cukr, mouka bezlepková, xanthan, skořice, prášek do pečiva, olej, voda

Přidat fotografie receptu