Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z čerstvého mečouna

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 8 min Doba přípravy: 8 min

8 min (8 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 272 kJ /
304 kcal
Bílkoviny51,25 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Krok 2: Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme. Krok 3: Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme.

Zveřejněno 17. 2. 2012

Poznámka autorky danielle72

Příprava česnekové oleje: do dvou lžice panenského olivového olejem přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

Tímto způsobem lze připravit i steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z čerstvého mečouna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG7n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z čerstvého mečouna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Míša: Mšo, díky za vyzkoušení:-K. Mečoun je opravdu skvělý :yes:;-)

Mečouna jsem koupila v Makru hlavně proto,že byl v akci,jinak mi tato ryba nic moc po kuchařské stránce neříkala.Dnes jsem ji udělala podle receptu Daniely k obědu. A už nechci jinou rybu,pro mě je to ryba bez konkurence.

Dnes jsme měli k večeři baštu z mečouna - 2 stejky upečené v remosce, jen posolené, trochu namletého pepře, trošku drc.kmínu + máslo a pečeno 15 min. z jedné strany a 5 minut z druhé... A bylo to vynikající! Chuť příjemně rybí a ještě k tomu i velmi příjemně "masová"! - Mňam!!! - Mohu jen doporučit! :yes:

zkuste Fjord Bohemia,tam se dá sehnat;-);

Koukal jsme na ceny ocean48 a je to o cca 30-50% dražší než makro...:no::-((

MEČOUNA MÁME V OBCHODĚ ZA 210 KČ ZA KG.JE SICE MRAŽENÝ,ALE PERFEKTNÍ.:yes:

Přidám se s troškou do mlýna. Dělám ryby doma často, čerstvé i mražené. Pokud je dělám jen na přírodno, osvědčila se mi na jejich pečení trouba. Když je ryba čerstvá, dávám na pečící papír s troškou oleje, pokud je ryba mražena nechám rozmrazit tak na 3/4 a peču podle síly plátku (max 10 min, aby nebyla vysušená). Přijde mi, že ryba zbytečně nanasáká olejem a je výrazná její chuť. Nakonec můžeme dát i máslo, záleží na druhu ryby.

Velký výběr čerstvých ryb,jak už bylo řečeno najdete v prodejně ocean48
www.ocean48.cz V Brně je otevřená už čtvrtá prodejna!!!;-)

Děkuji Daniele za výborný recept, který potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je síla. Mečoun je sám o sobě tak výtečný, že nepotřebuje bůhvíjak složitou úpravu. Dávám 1+ :yes: Pro všechny příznivce mořských ryb včetně mečouna z okolí Brna: doporučuji prodejnu OCEAN (www.ocean48.cz).

:-p:-p:-*:yes:...+1

chocolate: Tak to je jasná výzva!:yes::yes::yes: Mečouna je vždycky málo, to je fakt. Zbývá mi 23 dní dovolené, to by mohlo na degustaci stačit :-D

danielle72:Jedu a prdím na ledničku, vezmeme tvého synátora, který nám to na místě připraví a nikomu nic nedáme.:-D
Máme málo, ne?

chocolate: Děvčata, asi budeme mujset udělat hromadný TOPzájezd do středomoří a předzásobit se :yes:;-). Příručníky ledničky s sebou!:-D kdo se hlásí? :-p

Luxus a kdybych měla možnost koupit tak neváhám ani minutu:-K.
V makru ho bohužel nemají.

Jana Remkova: ale kdybys ho někde potkala, Jani, tak neváhej ani vteřinu:-!;-), je to nejlepší ryba, jakou jsem kdy jedla (steak z tuňáka je vážně výborný, ale je mi to líto - mečounovi nemůže konkurovat):-*

:-p:yes: krása:-K

Ještě jsem neměla čest s mečounkem, myslím, že tady u nás ji mít ani nebudu. Vypadá nádherně:-p:yes:

jojojo ryby muzu secky:-p a tahle musi byt taky vyborna:-p:yes:

děkuji Vám oběma:-))

danielle72::yes::yes: přesně můj názor;-):-K

jarka skrobakova: Inu, obávám se, že to bude oříšek. Mně ho přinesl syn z práce, kde vaří (za 300 g jsem dala 200 korun).

Cena je to opravdu dost vysoká, ale člověk si to musí rozumově oddůvodnit: :-)když si k tomu dáme šťouchané brambory s máslem a petrželkou a třeba salát z rukoly nebo polníčku, najíme z těch 300 g i dva. V restauraci by se porce vyšplhala nad 300 korun za porci. Zkrátka a dobře, člověk nemůže jíst pořád jen řízky a omáčky, občas se musí troškuz rozmazlit :-*:yes:;-)

jarka skrobakova: třeba tady, Milouši.. ale nevím.. ta cena:-O http://www.cerstveryby.cz/Morske-ryby-filety-porce...
možná Makro.. jinak tady v okolí... těžko:-//

Dany, kde se dostane koupit chlazený mečoun. To je úžasná ryba, loni na dovolené jsme se jí nemohli dojíst. To bych si dala :yes::yes::-K

prostě... nádhera:-K:-K:yes::yes::-)

Tématické fráze:
mečoun recept, mečoun, mečoun recepty, recept na mecouna, recept mečoun, recepty mecoun, příprava mečouna, jak pripravit mecouna, mečoun filet příprava, recepty z mecouna, nejlepší recepty z mečouna, úprava mečouna, mečoun na grilu, mečoun. recepty, recepty na mečouna, mečoun cena, ryba mecoun recepty, ryba mecoun, mečoun příprava, recept z mečouna

Suroviny:
mečoun, citron, olej olivový, sůl, pepř bílý, česnek

Přidat fotografie receptu