Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 062 kJ /
2 166 kcal
Bílkoviny124,08 g
Tuky75,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 996 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy246,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Rozšľaháme 6 žĺtkov, mlieko, tvaroh, vanilkový cukor, Zlaté klasy a 100 g cukru. Nalejeme na cesto. Upečieme na 180°C na 80% (keď plnka nebude riedka). Krok 2: Potom koláč vyberieme z rúry a natrieme naň dotuha vyšľahaný sneh zo 6 bielkov a 100 g cukru. Dopečieme v rúre, kým sneh nie je svetlo hnedý. Necháme dobre vychladnúť a režeme na rezy.

Zveřejněno 22. 8. 2008

Poznámka autorky tejaja

Namiesto Zlatého klasu v Čechách dostať Krémový prášek, je to zložením to isté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Buchyna: Ďakujem veľmi pekne. :-K

tejaja: Děkuji a přeji hodně úspěchů v pečení takovýchto dobrotek:yes::-K

Dievčatá, bohužiaľ, musím trvať na svojom, nie je to jedno. Je v tom rozdiel. Pozrite sa na ten istý koláč a na to, ako vyzerá rez polevy s pudingom https://www.toprecepty.cz/recept/23400-kolac-vitac... a so Zlatým klasom https://www.toprecepty.cz/recept/2074-rezy-s-vitam.... Pritom v tom pudingovom je o 250 ml vody menej. Je tu viac takýchto receptov, a čo som sa dívala, tak sú použité 3 vanilkové pudingy, alebo v jednom okrem pudingov želé. Aj chuť je iná. Doporučujem Zlatý klas, u nás sa na takéto veci odjakživa používa, nie puding. Čo sa pamätám, vždy sme ho doma mali.;-):-K Ešte pikoška, tohto roku oslavuje Zlatý klas 73. výročie od začiatku svojej výroby. ;-)

Tam je rozdíl v použitém škrobu. Krémový prášek (Zlatý klas) je z kukuřičného škrobu.

je zajimave, ze jsem se Zlatym klasem setkala až díky Tejaje a magdalence :) a kdyz jsem zjistovala rozdil mezi pudinkem a jim, tak jsem se dozvedela, ze

cituji: Krémový prášek pro cukrářskou výrobu se v malospotřebitelském balení jmenuje v současné době Zlatý klas. Jen tehdy, když jej neseženeme, nahradíme vanilkovým pudinkovým práškem.

tejaja: Veronika.Hrozna: Myslím, že Zlatý klas mají běžně v Tescu. Ale já mám tenhle moučník vyzkoušený s pudinkem a taky to funguje - dříve u nás býval velmi oblíbený. Na 750 g tvarohu jsem dávala 4 vejce, 150 g cukru + 1 vanilkový, 1/2 l mléka, 1 dl oleje (Frantiska: bohužel - ale vlastně proč bohužel řepkový olej se doporučuje jako vhodná potravina zvláště pro seniory!) a 1 sáček vanilkového pudinku. <3

Buchyna: Danka, Zlatý klas NENAHRADZUJ pudingom, nie je to jedno, konzistencia je iná. Zlatý klas dostať už aj v Čechách, prikladám ti link, aby si videla, ako vyzerá. Dostaneš ho v potravinách. Je v malom, ale aj krabičkovom veľkom balení, hľadaj pri pudingoch. Základom je síce škrob ako u pudingu, ale skutočne to nie je to isté. Rozdiel by bol aj v chuti a videla by si to aj pri rezaní. ;-)
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...
V Čechách som ho videla predávať v Tescu, ale aj v iných sieťach.;-)
No, percentá ...80% znamená, že ti tam chýba ešte 20% do úplného upečenia. :-) Teda že máš koláč upečený cca na 4/5. Jednoducho povedané, povrch musíš mať natoľko upečený (stuhnutý), aby si mohla naň rozotrieť sneh a aby ti po zapečení snehu neostal nedopečený, lebo ten sneh bude rýchlo. ;-) To uvidíš, že tá tvarohová vrstva je už pevná.;-)

Buchyna: Kdyz nemam Zlaty klas nahradim vanilkovym pudinkem. 100 g pudinku=100 g Zlateho klasu' 2 baleni.

Můžu poprosit- co znamená těch 80%? A co jsou Zlaté klasy? Děkuji. Zítra se chystám péct a potom dám vědět. Ale vypadá báječně a mám už uloženo.
Dana:yes::-D:-D

Buchyna: To je ťažko povedať, musíš kontrolovať, aby náplň nebola už riedka, Zlatý klas bude hustnúť, akoby si ho varila. Náplň musí byť natoľko hustá, aby si mohla na ňu jemne rozotrieť sneh. Závisí to od rúry. ;-)

:yes: přidávám do oblíbených, jenom, jak dlouho asi péct?

nevydrzeli jsem cekat do uplneho vychladnuti, vlazne je to moc dobré a studene to bude uplne dokonale :)

Na receptu se mi libi, ze narozdil od podobných receptu nejde do naplne zadny olej. Dokonce jsem nepoužila vanilkovy pudink, ale Zlaty klas.

Frantiska: Pečiem všetko podobného typu na 180°C. ;-)

Na kolik stupnu se to tak pece?

:-p:yes:

Tématické fráze:
tvarohovy kolac, top recepty tvarohový koláč, kolač s tvarohem, recept na tvarohový koláč, tvarohový koláč recept, koláč tvarohový, kolač hrničkovy tvarohový, tvarohove kolače, tvarohoví kolač, koláče s tvarohem, hrníčkový tvarohový koláč, tvarohový kol, tvaroh do koláče, recept tvarohový koláč, hrníčkový koláč s tvarohem, recepty kolac s tvarohem, recepty na tvarohovy kolac, tvarohové koláče recept, tvarohovy kola, tvarohový koláč recepty

Suroviny:
těsto listové, vejce, cukr moučkový, mléko, tvaroh, cukr vanilkový, zlatý klas

Přidat fotografie receptu