Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevné hovězí srdíčko

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 i víc

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 032 kJ /
964 kcal
Bílkoviny10,27 g
Tuky86,96 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy29,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Krok 2: Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu - srdíčko chce dusit déle, aby změklo. Krok 3: Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut. Krok 4: Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.

Zveřejněno 18. 2. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Srdíčka jsme siá poslední dobou hodně zamilovali a tak z nich vymýšlím všelijaké recepty a tento je jeden z těch moc dobrých. Podávala jsem s rýží, šly by i těstoviny, brambory....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné hovězí srdíčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXgL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné hovězí srdíčko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXgL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes:

Krásné srdíčko:-p receptík ukládám, snad na něj dojde řada:yes:

krásné obrázky, Bibinko:-K:-):yes:
já hovězí srdce snad nikdy nedělala:-O vždycky jenom vepřové... budu muset napravit;-)

Srdíčko jsem už dlouho nevařila,ale mám ho ráda a toto vypadá pěkně,lákavě,pěekná fotečka;-)+1:yes:

Reny2: Reny, dobrej nápad s tím papiňákem:yes:a to ho mám a nenapadlo mě to:-(nevadí, je to pro příště a zároveň je vývar, díky;-)

Fajn...srdicka jsou u nas velmi levna,i kdyz jsou jen jehneci...ja je vrazim nejdriv do papinaku a uvarim...teprve pak nakrajim a dal spotrebovavam...takze ta uprava je pak uz velmi rychla...vlastne ten vyvar po uvareni srdicek dal spotrebuju a jeste si urcite pochutname....dik za recept...;-);-):yes::-K

Janinko, už Tě poznám, dle chutí a obsahu jsme si hodně podobné;-):-K:yes::yes:

Jak jsem viděla foto, okamžitě jsem poznala, kdo je autor. Je to lahoda pro oči a určitě i pro chuťového pohárky. Gratulace:-K

Já mám hlad a i chuť, srdíčko tu k dostání je, dlouho jsem nedělala ;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí srdíčko, hovězí srdíčko recepty, recepty hovězí srdíčko, hovězí srdíčka, hovězí srdíčko recept, hovězí srdíčko na slanině, recept z hoveziho srdíčka, recept hovezí srdíčko, hovvězí srdíčko na paprice, srdicko na slanine, hovězí srdce, recept na hovezi srdíčka, hovězí srdíčka na štávě, hovězí srdce recepty obrázky, recepty srdičko, srdicko z rajcatek, recept na hovezi sdicko, bramborovy gulas ze srdickama, barevná kuřecí srdíčka, hovězí guláš se srdičkama

Suroviny:
srdce hovězí, špek uzený, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, rajče cherry, žampiony sterilované, cibule, saturejka, mouka hladká, vývar hovězí, olej, sůl

Přidat fotografie receptu