Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na meruňkách

Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 24 hodin marinování

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 972 kJ /
1 666 kcal
Bílkoviny154,91 g
Tuky90,35 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 430 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy40,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší misky s víkem si z uvedených surovin připravíme a dobře rozmícháme marinádu. Maso opláchneme, odstraníme případný tuk a blanky, vložíme vcelku do misky s marinádou a necháme nejlépe do druhého dne přikryté víčkem v lednici uležet. Krok 2: Zapneme troubu na rozehřátí. Maso s marinádou přendáme do kastrolu, nebo zapékací mísy, přidáme sušené meruňky, přiklopíme poklicí a pečeme na středním stupni 45 minut. Krok 3: Poté pokličku odstraníme a dopékáme do změknutí masa za občasného přelití šťávou. Krok 4: Měkké maso vyndáme, nakrájíme na silnější plátky a uchováme v teple. Ve výpeku vidličkou rozmačkáme část meruněk, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Krok 5: Plátky masa servírujeme na nahřáté talíře a přeléváme šťávou. Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory s mrkví a zelenou natí lahůdkové cibulky.

TIP: Desatero o jehněčím mase

Zveřejněno 21. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na meruňkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lnnv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na meruňkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lnnv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

šušli,Paji děkuji:-):-KOno to ní ani moc sladké,ta chuť je taková navinulá sladkokyselejší,ale opravdu dobrá;-)

Anni,pěkné.:yes::yes:U nás je jehněčí vzácné a tak ho dělám na česneku,nebo na grilu,podle toho, jaká část to je.S těmi meruňkami,to nemusí být špatné.My maso ,,nasladko" rádi máme a tak budu muset vyzkoušet.;-):-)

:-pnádhera:yes::yes:+6

Všem děkuji za komentáře i bodíky:-):-K
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará;-):-))
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa:-p:yes:

Máš to vymazlené :yes:+

Jehněčí nemám, ale vypadá to úžasně. Krásně sis pohrála s fotkama;-)

:-p:yes: na jehněčí jezdíme do Černé Hory :yes:.Asi zruším chov králíků a prasátek :-))

Aničko, máš to krásné.:yes: Jehněčí milujeme, dělám ho různě - s rozmarýnem, česnekem, na víně apod., ale takhle "nasladko " neznám.:-)

Krásné, ale maso na sladko není moje hobby, ale proti gustu ....;-);-);-):-K

Já jsem ještě jehněčí nejedla:-8:-8 Musím to napravit:-8;-)Aničko, máš krásné fotečky.:-O:yes:

Hezký obrázek, zajímavé je to, ale jehněčí mám ráda na česneku, upečené a s bůčkem vedle také upečeným a s bramborovým knedlíčkem, jejeje, už je to tady zase :-)):-)):yes:

Ani, nemám slov, skoro jsem myslela, že to sem dala Tejajka, sakra kam chodíte na to jehněčí. Maso a ovoce můžem, mňááám :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

nemam rada jahnacie, ale musim uznat, ze jedlo na taniery vypada skvostne

Tématické fráze:
jehněčí recepty, jehneci kyta na meruňkách, jehněčí s meruňkami, susene merunky maso, recept jehněčí plátek, recepty z jehněčího masa, moje maso marinované jehněčí kotlety, jehněčí recept, recepty na jehněčí, jehněčí s s meruňkami, recepty černé hory z jehněčího, maso na meruňkach, recept z mleteho masa jehněči z bučkem, jehnečí plátky, králík na vině a merunkách, merunky na sladko, gulas na merunkach, jehněčí plátky recepty, jehněčí plátky recept, kralik na merunkach

Suroviny:
kost, meruňky sušené, máslo, pomeranče, víno, vývar zeleninový, olej olivový, marmeláda meruňková, pepř mletý, skořice mletá, česnek, rozmarýn čerstvý

Přidat fotografie receptu