Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované zelí dušené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 268 kJ /
1 259 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky97,21 g
Vláknina23,17 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,29 g
Sůl10,70 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout. Krok 3: Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy. Krok 4: Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty. Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.

Zveřejněno 23. 2. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.

Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované zelí dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD67

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované zelí dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qD67

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí:yes:

Kadlik::-DMy jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku bylo:-DLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo;-):-))
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo;-):-D
Díky všem:-K:-)

pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!:-D

co to moje oko zrelo?
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo:-8 . . . radši:-8
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika;-):yes:

Za komentíky,bodíky i názory děkuji:-):-K
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsou;-)Já když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát:-p

Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít;-) Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt;-) Dávám ti 4.bod:yes:

Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ? ;-);-);-)

ježíš.. to voní až sem:-p:-p:-):yes:
a moc hezké foto, Anni:-K

Další dobrota made in Anička-papiňáková královna:yes::yes::-K je mi ctí poslat první bod:-K

Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?;-);-)

Tématické fráze:
sterilované bílé zelí recepty, sterilovane bile zeli recept, sterilované zelí, zelí v papiňáku, priprava sterilovaneho zeli, recepty dušené sterilované červené zelí, vařeni sterilovaneho zeli, jak uvařit sterilované zelí, dušené sterilované červené zelí, dušené sterilované červené zelí, dušené červené zelí sterilované, sterilované červené zelí recept, sterilovane bílé zelí, sterilované zelí jako příloha, zasmažené zelí, kysané zelí v papiňáku, sterilované zelí příprava, červené zelí dušené sterilované, sterilované zelí recept, zelí z papináku

Suroviny:
zelí sterilované, špek uzený, slanina, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu