Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 646 kJ /
1 110 kcal
Bílkoviny12,58 g
Tuky60,53 g
Vláknina23,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy120,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet. Krok 2: Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí. Krok 3: Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí. Krok 4: Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu. Krok 5: Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct. Krok 6: Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova. Krok 7: Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.

Zveřejněno 23. 2. 2012

Poznámka autorky Eliza

Recept je inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni, v němž kuchař podobným způsobem připravoval vepřová žebra na grilu a grilovanou bramborovou přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x98l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x98l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Tak to mě, Ladinko, moc mrzí.:-(( My to hořké neměli, to bych recept nevkládala a počítám, že ani Ridi to nepodává hořké... Napadá mě leda, jestli to nemůže být odrůdou citrusů, nebo jestli se ti nepřipletlo to bílé ze slupky.. Škoda, je mi to líto.
Ale děkuji za vyzkoušení a komentář.:-)

Eli, marináda chuťově byla vynikající.Bohužel na hotovém mase jsme si moc nepochutnali, bylo to dost nahořklé. Dodržela jsem tvíé dávkování, ale podle mě to způsobilo spojení pomerančové kůry a rozmarýnu....protože nic jiného mě nenapadá, proč by to nemělo být dobré....Neboj, další tvoje recepty budu zkoušet dál, prostě se někde stala chyba.
Tohle hlavně píšu pro ty, co rejpou, že se jen plácáme po rameni:-)):-)). No tady tě sice nepoplácám, ale taky netvrdím, že neumíš vařit, pochopilas mě ne? ;-);-):yes::yes::-D:-D

:-p moc pěkné:-K

Eliza:taak o tom nemám nejmenší pochybnost, u nás se tohle může (jen brambory uvařím kvůli glykemii, ale to je detail), já dělala teď mužovi k večeři salát z pömerančů a jablek a prý - a zbude ti? Tak jsem ho uklidnila, že správná hospodyňka myslí na vše :-D:-D:-D:-D

spagetka: Ladi, to jsi mě moc potěšila - nezapomeň fotit. Pevně věřím, že si pochutnáte.:-)

Eliza:Eli, zítra dělám, ale naložím si to přes noc, neb zítra mám fofr a nestíhám ;-);-):-p:-p

Jsem ráda, že se recept líbí a moc děkuji za ohlasy.:-K

To bude pochutnáničko!:yes:+20

Oku lahodící pokrm, hezky barevné a jistě i chutné;-);-);-):-K

:-p+18:yes:velká dobrota krásně zdokumentovaná:-K

Eliza: Krkovičku máme nejraději, je báječně šťavnatá:yes: Je to pěkná a jistě chutná kombinace, dávám 17.bod:yes:

oj, chuťové buňky v tlamici zatančily zběsilý kankán!!!! Vypadá to překrásně!!!!:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-p:-p:yes:

nádhera :yes::-p

;-)moc šťavnaté papu jedním slovem nádhera:yes::yes:+13

Teda Eli, jste tu jednička!!! Vaše recepty a fota jsou něco úžasného;-) K vám bych chtěla chodit na oběd:-))

Poslední dobou se mi moc líbí kombinace masa a ovoce. Bezvadné ingredience, Elizo.:yes:

rebeka::-D:-D Pošlem na ní Krakonoše,má to k ní blízko.Ten jí nadzvedne pírka.:-D:-D:-D
No vidíš ,kdybys to nečetla,nespletla by ses.Normálka.:-D:-D:-D

:-Drebeka:ti dám sojku teda :-//:-//:-D:-D:-K:-K

Pajaska::-D:-D no já.. si představ.. a zrovna Perličky na dně.. tak jsem to zmotala:-D a sojka to hned napráskala:-8:-D:-D

Rebi ,jo na příjmu byla a hned tě nahlásila,viď Špagi:-D:-D:-D
Vančura nebo Hrabal,kdo to dneska čte....:-D:-D:-D

Eli to vypadá výýýýborně.:-p:-p:yes:

Eli, to opravdu stojí za vyzkoušení:yes::yes::yes:

Eli, to vypadá víc než dobře ;-):yes: ukládám, krkovičku mám na víkend v plánu :-p+

rebeka:ale nic se neděje, já jen, že zrovna jsem byla na příjmu a zahlídla noooo :-D:-D:-D:-K:-K:-K:yes::yes:

spagetka::-8 no, trochu jsem hochy popletla.. trapas:-8:-D

To bych si i přidala,musí to být moc chutné.:yes::yes::yes: Rozmarýn s medem,tuto kombinaci jsem ještě nezkoušela.A ty brambory... no nádhera.:-p:-p:yes:

Měla jsem dnes náladu na nějaké experimentování, takže jsem ani původní recept nenechala být...Zdá se, že se to povedlo. Děkuji za body a komentáře.:-K:-K A zkuste uvařit...

teda tady se dneska totalne roztrhl pytel s dobrotama tezkeho kalibru:-p je videt, ze s prichazejicim jarem pekne puci fantazie zdejsich kucharek:-p:yes:

Hm, jo můžu :-p:-p:yes::yes:
Rebinko, nejdřív jsi tam měla Hrabala, já tě viděla :-D:-D:-D;-);-):yes::yes:

pan Vančura by si pochutnal.. tak krásně... rozmarně:-*
ale já bych to snad jedla rukama, jak je to krásné:-):yes::yes:
zkrátka... tato úprava se mi zdá velmi šťastná;-):-):-D:yes:

Tématické fráze:
krkovička na pomerančích, krkovice na pomerancich, marinada s pomerančem, krkovička s pomerančem, vepřová krkovice na pomerančích, brambory na pomerančích, marináda na krkovici s pomeranči, krkovicka na medu a pomerančích, krkovicka s citronem, masová marináda s pomerančem, pečená krkovice s bramborem, krkovice na medu, krkovice na pomerančích recept, maso na gril citron a pomeranč, recepty na krkovičku, brambory na pomeranncich, krkovice na grilu s pomerančem, vepřová krkovice s pomerančem, marinovaná krkovice na pomerančích, marinada/vepřová krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, hořčice dijonská, rozmarýn sušený, med tekutý, olej olivový, šťáva citronová, šťáva pomerančová, pepř mletý, kůra citronová, kůra pomerančová, brambory, rajče sušené, cibule červená, česnek, rozmarýn sušený, šťáva citronová, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu