Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s čokokrémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 924 kJ /
4 762 kcal
Bílkoviny103,77 g
Tuky296,70 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 1,21 g
Sůl3,41 g
Sacharidy410,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem do pevna, všleháme olej a žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na hlubším plechu vyloženém pečicím papírem (cca 25x35cm) v předehřáté troubě, 150°C cca 25 minut. Krok 2: Vychladlý korpus podélně prořízneme a promažeme marmeládou. Krok 3: Ve vodní lázni rozpustíme máslo/margarin spolu s čokoládou, do teplé směsi přidáme pomazánkové máslo a důkladně promícháme. Natřeme na korpus. Pracujeme rychle, krém poměrně rychle tuhne. Krok 4: Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a naneseme za ztuhlý krém. Zdobíme ovocem, hoblinkami čokolády.

Zveřejněno 23. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yM76

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s čokokrémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yM76

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (71)

:yes::yes::-K

marienka 7. 9. 2017 09:01
krásny a určite chutný zákusok. Chcem vyskúšať. Otázka: prekrojený korpus je prerezaný, jeden plát je premazaný marmeládou a druhý plát položený naň? <3<3

Dnes jsem upekla a opravdu famózní, ode mne obrovský:yes::yes:

Dobré. :-) Co jiného dodat.

Vanda1965 5. 4. 2013 17:17
Musím poděkovat za skvělý recept:-K dík:yes:, dělala jsem ho do práce a sklidil velký úspěch i když večer to vůbec nevypadalo dobře (piškot se mi zdal moc suchý)ale ráno když jsem jej krájela byl krásně vlačný, příště asi udělám dva menší pláty místo jednoho překrajovaného ,dík:-K

Moc velká dobrota , dělám ho už po třetí a pořád zážitek jen nedávám pomazánkové máslo , ale zakysanou smetanu :-) mnaaam :-K

Lussia: Podľa mňa by to mascarpone bolo lepšie, predsa len, pomazánkové maslo je určené na iný účel, aj keď nevravím, že je zlé. Ale mascarpone by tomu dodalo tú povestnú čerešničku na torte ;-)

Co říkáte na to, kdybych použila místo másla mascarpone? Bude to lepší nebo je to jedno?;-)

no prostě nádhera, to se musí vyzkoušet:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Chodila jsem na něj koukat,jahody mám takže "bude přezkoušenej"

:yes:+53;-)krásný moučníček...:yes:

bramburecek: nejlepší pochvala pro kuchařku :-):-K

Luxusní zážitek!!:-) Vážně vynikající, dnes dopoledne jsem upekla z dvojnásobné dávky na oslavu narozenin a odpoledne už nebyl ani kousek!:-)

Veronika.Hrozna::-D:-D to znám

isindy: Já to nechám v lednici, a žádným krájením se neobtěžuji!
;-):-O Nakrájené nebo ne,všechno zmizí !:-O

Katka: tedy to je ta největší pochvala, díky moc...ani nevíte, jak taková zpráva potěší :-):-):-K

Tak si představte, že už dělám třetí řezy během týdne :-D Po ochutnávkách jsem o víkendu pekla plech mamce a teď je po mě chce babička místo dortu k narozeninám :-O :-D Takže velikánskou posílám pochvalu od celé rodiny :-K

Moc dobrý zákusek a je i jednoduchý, přitom vypadá luxusně. Pokud se použije šlehačka 33% a více, nemusí se vůbec dávat Smetafix.:yes::yes:

vybusna: jee, děkuji za info, to mě fakt těší :-):-):-K

gratulujem...toprecepty umiestnili recept a svojom fb:-K

Katka: to jsem ráda, že chutnaly :-) děkuji za vyzkoušení i pochvalu :-K opravdu jsou velmi snadné, časem je třeba zvládne i manžel sám....;-):-8:-D

Tak řezy dopadly nakonec skvěle. Manžel si odnesl čtvrt plechu do práce :-D Místo jahod jsem dala na ozdobu kiwi. Díky za skělý recept :yes: :-K

Katka: hlavně se nevzdávat :-)

Vypadá to božsky :-* zrovna peču korpus, tak snad se zadaří. I když s mým umem to bude zase výtvor :-D

:-p:yes:+

super rezy:-K:yes:

jeee, vy jste mi udělaly obě velikou radost :-O;-):yes: děkuji moc ... :-K

isindy: Jsou parádní;-):yes::-K

Moc děkuji za radu,jste hodný :-K...koláč jsem udělala a byl super výborný....měl obrovský úspěch...dávám bodík :yes: a přidala jsem fotečku (snad to nevadí) - tak hezky naaranžovaný a uříznutý to vůbec nemám :-(...všem moc doporučuji

Nádherné.Jen se zakousnout.:-K:yes::yes::yes:

Tak posílám fotodokumentaci, byla jsem moc pochválená. Opravdu vynikající, lehounký močník. Díky, Ivanko:-K:-K.

Luci: ta je správná..kdysi byl zažitý výraz šlehačka (tj. obsah tuku cca 30-35%, dá se vyšlehat) a smetana (obsah tuku cca 10-12%) :-)

Luci:sice jsem se nedívala na tvůj odkaz, ale "smetana ke šlehání" a "šlehačka" je název pro jeden výrobek. Rozdíl je pouze v množství tuku (okolo 30 %). Jinak - Je jedno od jakého výrobce - tedy dle zkušeností s jejich výrobky.

ahoj...koláč vypadá senzačně...už těsto taky peču v troubě,jen bych se chtěla zeptat asi blbě smetana ke šlehání dá se použít i tato: www.nakup-ostrava.cz/jogurty-smetany/73-smetana-na-slehani-kunin.html nebo to musí být přímo šlehačka. Moc děkuji a zatím příjemný den.

:-):yes: krása:-K

Si skvelá! :yes:

Krásné řezy :-p:-p:yes:

Lidunka: neeeeeee:-O:-O já si tohle ten večer vymyslela :-O:-O hned jdu hledat....
no fakt, že ano http://www.facebook.com/restaurace.nostalgie:-// na jedné straně mne to těší a lichotí, na druhé straně - slušnost jim zřejmě není nejbližší :-//

Krásné!!!Určitě vyzkouším:-8:yes::yes: Ivanko Ty si si otevřela restauraci?? Já jen, že na Facebookové stránce restaurace Nostalgie je tato tvoje fotka:-?:-O:-O

Tak mám hotový korpus (rozřezávala a promazávala marmeládou snad prvně, tak to podle toho bude vypadat), potřený krémem a odpočívá v ledničce na skleněném prkénku. Zítra doplním šlehačku a pokusím se to nakrájet.
Ivanko, vyfotím výsledek, ale tak krásné jako tvoje to nebude, to je, myslím, každému jasné. Bude to takové v mém "rustikálním" stylu:-D;-) Rovnat se s takovou cukrářkou nemohu a ani nepokouším. A jahody také nemám, u nás Vietnamci (byla jsem na třech místech) prodávají plesnivé...:-((:-O. Dám vědět, jaký byl úspěch.

:yes::yes::yes:

Držím dietu a na sladké nemám normálně chuť,ale když vidím tento zákusek pěkně naaranžovaný:-O sbíhají se mi sliny:-p:-K:yes::yes:

no ty jsou nádherné, do těch se určitě pustím:-p:yes::yes:

Hezké!:yes:

:-K+28:-K

isindy::-) :-)..děkuju za odpověď :-). Děda má narozeniny, tak mu s holkama místo dortíku upíkneme řezy. :-D Jsem blondy, ale česnekové mě nenapadlo :-)..:-D:-D:-D

jeann: není hloupoučký :-) čekala jsem, kdy mi někdo "umyje hlavu" za tuto kombinaci, kterou jsem vyčetla kdesi na webu v nějaké diskuzi a utkvěla mi v hlavě právě pro toto podezření... takže: není cítit (nedoporučuji ale česnekové, cibulové atd. :-D), není třeba ani sladit....je to zvláštní, ale opravdu je výsledkem chuťově dobrý krém...

Chystám se na to. Jen hloupoučky dotaz blondýnky...není to pomazánkové másličko v tom krému cítit??

Eliza: zítra očekávám tvé luxusní fotky ;-):yes:

Děkuju, jsi zlatíčko.:-K

Eliza: krém ani šlehačku nenatírám na korpus v plechu, i za cenu nedotření náplní přesně do okrajů raději pracuji na podložce (plastové prkénko), s tou dám asi na 1/2h. do lednice, aby se krém i šlehačka zpevnily, okraje pak cca 1cm zaříznu a získám tak ze všech stran relativně vzhledné kusy (odřezky většinou ani neodpadnou na desku stolu a pomahači je odloví)....chce to ostrý hodně dlouhý tenký úzký nůž bez zoubků...ne to pižlat nožem šikmo k moučníku, rozkrojit na polovinu, pak na menší části - vždy nůž rovně na šlehačku, tlakem bez horizontálního pohybu projedu náplní až na piškot, pak jen lehce přitlačit a dokrojit... ten krém je hodně pevný, ztuhne do konzistence pevného pudinku...fakt se není čeho bát :-)

Prosím, jak se ti to povede tak perfektně nakrájet? Podrobně, prosím...

Eliza: neblázni, na tom není co zkazit...vlastně kus piškotu, krém je raz dva a šlehačku ti vyšlehá i Líza :-) koukej jim to nadat ;-):yes:

No ty jsou překrásné...:yes:++ zítra jsem na řadě s "Prostřeno" (hrajeme o sobotách se ségrou, holkama a manželem), že bych je udělala jako dezert? ...když mně by se tak krásně nepovedly...:-/

díky všem, budu ráda, když vám bude také chutnat ;-):-K

No luxus :yes:.
PS: víte, že jsem na Vás nedávno myslela, že jste tady už dlouho nic nepřihodila? :-)

:-O:-p:-p:yes:15

Nááádhera,krásné fotky jako vždy,a určitě chutné.:yes::yes::yes:

Ivo - to je nádhera -jak jinak od Tebe ;-):yes::-)

:yes::yes:

Proficukráři blednou závistí. :yes:

tak na tohle bych se nechala pozvat.. a ráda:-K
nádhera:yes::yes::-K:-)

waw:-O:-O:yes:...+1

Jedním slovem Nádhera!!! ;-):yes:

Isindičko, já ač sladký nijak nemusím, tak bych si od tebe nabídla věříš:-?:-D Moc pěkné řezy a pro tebe 7.bodík:yes:
Byl by to i luxusní dort;-)

no toto:-O:-O:-Ovečer:-8je to úžasnééééééééééééé:yes::yes::yes::yes:

:-p:yes::yes: další z řady krásných zákusků..

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ivo, tak hele, chápu, že máš naplněný denní program k prasknutí, ale kdo tohle v 21:00 má jako vydržet nooooo :-D:-D:-D;-):-p:yes:

no jiste, masa bylo dosti, dame moucnicek. . . a jakej:-p ten se ti povedl indianko a jak si to naaranžírovala:-p

Ivo, ty tak:-:-O:-? Krása:-p:yes:

Tématické fráze:
řezy s krémem mascarpone a čokoládou, řezy se šlehačkou, luxusní řezy s pařížskou šlehačkou, čokoládové řezy s mascarpone, mascarpone se šlehačkou, mamky recepty - coko rezy, řezy na plech se šlehačkou, šlehačkové řezy, luxusní šlehačkové řezy, rezy s mascarpone a slehackou, luxusni řezy, rezy se slehackovym kremem, čoko řezy s mascarpone, rezy s maskarpone a šlehačkou, řezy se šlehačkou a mascarpone, čoko řezy, řezy s mascarpone, čokoládové řezy se šlehačkou, čokokrém z mascarpone, řezy s krémem mascarpone

Suroviny:
vejce, cukr písek, olej, prášek do pečiva, mouka hladká, čokoláda na vaření, pomazánkové máslo, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač, marmeláda pikantní

Přidat fotografie receptu