Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané sýrové rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katka B Katka B

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 686 kJ /
4 227 kcal
Bílkoviny174,40 g
Tuky216,82 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 6,48 g
Sůl15,48 g
Sacharidy385,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, cukru a kostky droždí uděláme kvásek. Krok 2: Než vykyne kvásek, smícháme mouku, tuk, vejce, tav. sýr a sůl a zapracováváme těsto, do kterého na konec přidáme kvásek. Krok 3: Těsto necháme 1 hodinu vykynout, potom rozdělíme na 8 stejných bochánků, ty rozválíme do kruhu.
Kruh rozdělíme na 4-6 trojúhelníčků, které svineme do rohlíčků. Krok 4: Rohlíčky dáme na plech, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem (jakýmkoli, třeba i nivou) a necháme cca 20 min kynout. Krok 5: Pak pečeme asi při 180°C na 20-25 min.

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky Katka B

Dá se dělat i v pekárně: Nejdříve dáme mokré suroviny (včetně tav. sýra), potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Program: těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané sýrové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OGJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané sýrové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OGJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

hosta: Aha, toho jsem si nikdy nevšimla. Možná to má něco do sebe. Tak udělejte kvásek do ďolíčku mouky. Díky za připomínku

Katka B: možná je to otázka zvyku ale kvásek, příp. mléko by se mělo dávat před tukem, aby se mouka neomastila dřív, než nasaje mléko. Těsto omaštěné předem hůře kyne

casino:Je to asi otázka zvyku;-)

Katka B:
No jo, no, asi máte pravdu...:-)
Já mám jaksi zažité, že kvásek se dává před tukem:-8

casino:to je v podstatě jedno, jestli ho udělat v ďolíčku mouky, nebo až nakonec ;-)

Hmmm..., kvásek dáváme až nakonec?:-O
Zajímavé.

Ukládám, slané pečivo máme v oblibě:-p.

Povedené rohlíčky:-p+9:yes::-K

Paráda :yes::yes:+ bod

Jej,ty vypadají dobře!Určitě i tak dobře chutnají:yes:+7

Katka B: Katko, rohlíčky jsou pěkný a s tím sýrem budou dobrý:-p
Dávám ti 6.boda:yes:

Nabídla bych si a jak ráda:yes:

moc hezké rohlíčky:-K:-K úplně cítím tu krásnou, sýrovou vůni.. hmmmm:-*:-*:-*;-):-p:yes::yes::-K

Moc pěkné rohlíčky :-p:yes:

Katka B: tak to gratuluji!! Uvedla ses bezvadně!:-):yes:

Jana Remkova: Ano, opravdu stačí. Teď jsem je tak dopekla :-) A děkuji za pochvalu, je to můj první recept na topreceptech. :-8

Vypadají nádherně!! jen se zeptám.. stačí na to fakt 1 dcl mléka?

Tématické fráze:
sýrové rohlíčky, slané rohlíčky s nivou, slané rohlíčky, lada hruska slane pecivo, slané pečivo od ládi hrušky, láda hruška rohlíčky, rohlíčky podle hrušky, slané pečivo rohlíčky, rohlíčky z taveného sýra, syrové rohličky recept, slané sýrové rohlíky, rohlíčky z taveného sýru, slané pečivo od hrušky, slané pečivo ladi hrušky, recept na slané rohlíčky, recept syrove rohlicky z taveneho syra, slané rohlíky, slané pečivo rohlíky, pečivo z taveného sýra, tavený sýr podle ládi hrušky

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, vejce, sýr tavený, sůl, droždí, mléko, cukr moučkový, vejce, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu