Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 316 kJ /
1 032 kcal
Bílkoviny169,01 g
Tuky19,28 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 409 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa si podélně nakrájíme na proužky cca 2 cm. Napíchneme je na jehlu jako vlnku. Na každou jehlu podle velikosti vlezou takové 2-3 proužky. Krok 2: Suroviny na marinádu umixujeme tyčovým mixérem a vlnky do ní vložíme, celé je marinádou potřeme. Krok 3: Na noc vložíme do lednice. na druhý den je osmažíme zvolna na oleji ze všech stran. Podáváme s opečeným bramborem, nebo jen se zeleninou.

Zveřejněno 29. 2. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Jiří Babica

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53w8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53w8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Nevim proc, ale hodne se mi to pripalovalo, jak jsem to smazila..jinak byly chutne..

Eliza: souhlas - pan Pohlreich především vaří nejen z čerstvých surovin, ale i tak, že lečo nevysype z plechovky, ale uvaří z paprik a rajčat... nepoužívá dochucovadla, po kterých všechno chutná stejně...a hlavně - kam patří houby, dá houby a ne žampiony nebo NIC :-)) tak, jak to ma v dobrém zvyku Babica...

Dobré jídlo by nás mělo spojovat, ne rozdělovat. Sešli jsme se tu, abychom lépe vařili, ne abychom vedli třídní boj.
Neodsuzuji žádné dobré jídlo, jen preferuji jednodušší vaření a respektování základních, ověřených postupů.
Mnoho surovin - kuchařova smrt...

maris: ne, nepůsobíš;-), ale jsi ten tip;-) Já nechci nikoho urazit, ale jak mám jinak odpovědět?:-?:-?Přece jen proto, že máte rádi jiného kuchaře, než já a uznejte, že jeho jídla jsou hezká už napohled-myslím Babicova, neznamená, že jsem já někdo, kdo jídlu nerozumí:-?

Jana Remkova: Jani, tak teď už tomu nerozumím vůbec a doufám, opravdu doufám, že nepůsobím na ostatní namyšleně - já, ani ostatní jmenovaní...:-O:-//

maris: vyšší skupina lidí: Maris, Merylas, Eliza, Colombo...a mnozí jiní, na které si zrovna dnes nevzpomenu;-)

Já Pohlreicha můžu, měla jsem možnost shlédnout jeho vaření v dílech, které se vydávalo a můžu jedno říci: nevím teda, jestli prosazuje zdravou kuchyn, protože smetana a kopce másla bylo v jeho každém jídle. Byla jsem docela zklamaná. Pro mě řešíte nesmysly, jestli má někdo pleš, nebo mastné vlasy, nechci hodnotit ani Babicu ani Pohlreicha, ale podle mne má každý své. Někdo může toho a někdo toho... hold....každý je nějaký, každému sedne něco jiného... a když už řeknu svůj názor..spíš uvařím podle Babici, jeho nápady se mi líbí, nemám k žádnému kuchaři mega obdiv,ale tak to prostě cítím . ...;-)

Jana Remkova: Jani, nevím, co myslíš tím " vyšší skupina lidí ", já jsem měla to štěstí, že jsem v Cafe Imperial byla, jídlo bylo úžasné, ráda na to vzpomínám, byl to zážitek a ceny byly pravda vyšší, ale určitě ne 1.000,-, zkrátka - dá se tam jít a kvalita jak jídla, tak obsluhy je opravdu na vysoké úrovni.

Jana Remkova: Jani, pokud vím, tak byl jedním z propagátorů a organizátorů akce "Uvařit pro dva za 100". Mně na jeho receptech nic drahého nepřipadá. Kolik stojí v jeho restauraci, to je jiná věc, nachází se na jedné z nejhlavnějších pražských tříd, Café Imperial má dlouhou, i prvorepublikovou tradici, určitě tam nebude levné nájemné..
Polední menu tam není zas tak předražené, kdybych to měla z práce blíž, určitě bych se tam na něj zastavila.:yes: Ráda zaplatím za kvalitu, přestože nejsem bohatá - nebo právě proto.
A plešatá hlava mi v případě kuchaře připadá mnohem vhodnější a estetištější, než mastné neučesané cosi nad pomačkaným obličejem...

Eliza: Polhreich vaří pro vyšší skupinu lidí. Je to názor spousty lidí tady kolem a samozřejmě i můj. Já když vidím ten talíř, uprostřed něco málo, dokola nic a chtějí za to cca 1000kč, tak bych mu tu zdravou stravu hodila na tu plešatou hlavu, ať si to sní sám.. Zdravě se dá vařit i jinak;-)

Eliza:Eli, asi to je složité pochopit:-D:-D:-K

A pro koho jako vaří Pohlreich?? Vždyť jen prosazuje zdravou kuchyni z čerstvých, sezónních surovin.

1974andrea: to bych celkem zvládla:-D, ale jinak je dnes v Blesku docela dobré čtení od Babicy směrem k Polhreichovi. Jakoby mi mluvil z duše.;-)Ale každý bere někoho jiného, nikomu nic nevymlouvám. Babica opravdu vaří pro lidi.;-)

Jana Remkova:Taky nemám ráda způsob jeho vyjadřování;-)

1974andrea: No, je to věc názoru, já zase nemůžu ani vidět Polhreicha;-)

Babicu teda nemůžu ani vidět ani slyšet, ale tohle vypadá pěkně. Ale radši ten recept vidím od tebe:-)):yes:

:-p:yes::yes::-K

Hm začínám mít hlad :yes:+

:yes::yes:

:yes:no se zeleninkou,mňam...;-)

Díky holky, holt Babica je můj guru:-D

Jani, viděla jsem v tv a taky se mi zalíbily:yes:

krásné foto a recept také, bod:-p:-p:yes::yes:

Vypadá to hezky, Výborně!:yes:

Pajaja: Díky! Ty jehly jsou normální jehly na ražničí, udělal mi je z nerezu syn v práci.;-) Samozřejmě se dají použít dřevěné špejle, ale já mám i maličké jehličky, i asi 30 cm velké na ražničí na zahradu. Je to lepší, než dřevěné špejličky;-)

úžasné:yes::yes: ta poslední fotka je taky :yes::yes::yes::yes:;-)

Tak to je bomba, Jani! :-O:yes: Jehly, které si použila, jsou to ty na sepnutí masa? Tohle musím vyzkoušet, nádhera! :-p:yes:+

+7, určitě vyzkouším;-)

;-)Jani máš moc pěkný vlnky taky jsem na to v neděli koukala:yes:máš bod č.4

Anna Kocikova: no, já taky polykala a nebýt rebeky, ani bych to nenašla:-(. Je to možná starší díl, nevím;-)

Tématické fráze:
marináda na kuřecí maso dle pohlreicha, zdrava vlnka, marináda na kuřecí, kuřecí na špejli od babici, hrnec zdrava vlnka, kuřecí prsa na špejli, kuřecí na špejli od babicy, recepty kuřecí maso s marinádou -kluci v akci, raznici podle pohlreicha, kuřecí prsa v jogurtové marinádě kluci v akci, kuřecí prsa podle pohlreicha, krutí maso-recepty s omačkou, kureci prsa pohlreich, marináda kuřecí prsa pohlreich, kuřeci stehna podle kluci vaří -pohleraicha, recepty z kuřecího masa od polhreicha, hrnec zdravá vlnka-recepty, hrnec vlnka, kuřeci stehna na zelenině podle polhreicha, kuřeci kapse

Suroviny:
prsa kuřecí, pepř, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, olej, sůl, cukr, česnek, chilli paprika čerstvá, olej

Přidat fotografie receptu