Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Niyamai parripu-čočka po srílansku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 169 kJ /
1 475 kcal
Bílkoviny71,89 g
Tuky35,92 g
Vláknina62,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy186,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku řádně vyprat, až je voda opravdu čistá. Krok 2: Dát tak o dva centimetry víc vody, přidat veškeré koření, cibuli nakrájenou na plátky, česnek pouze rozmáčknout nožem, vařit asi 15 minut, občas míchat, nakonec přidat kokos, mléko a ještě cca 10 minut povařit.

Zveřejněno 1. 3. 2012

Poznámka autora martinahayek

Pokud máte možnost koupit koření někde ve spec. prodejnách nebo přímo dovést z ciziny, neváhejte...takové kari je absolutně nesrovnatelné s tím, které se prodává u nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Niyamai parripu-čočka po srílansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZy8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Niyamai parripu-čočka po srílansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZy8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Vypadá to dost zajímavě :yes:

:-):yes:

je to blbá fotka,příště udělám lepší.... má to takovou žlutou barvu,to způsobí ta kurkuma a kari.... je to spíš taková kaše,oni to jedí k rýži s kouskem ryby bo masa....

martinahayek: prosím Tě, čím to je způsobeno, že červená čočka je nakonec zelená?
Podle fotky mi to připadá spíš jako pomazánka - čočka se má rozvařit?

:yes:Zajímavý recept+4:yes:

Jana: pokud si přečteš komentáře, tak Špagetka psala, že ve Zdravé výživě.

Prosím a kde tu piskavici sezenu??

to srettka.... ne,ne... já to kupuju v mé milované SL,ale pod jinými názvy,tak chci zdejším kuchařinkám ulehčit práci... třeba tam kupuju turmenic,no a vůbec jsem nevěděla,že je to kurkuma,a že fenugreek má tolik názvů bylo pro mě taky velkým překvapením....:-D

martinahayek:kristova noho, na to chodíš se srpem na louku ne?:-O

pískavice-řecké seno-fenugreek-kozí roh-jetel kozího rohu... to je jedno a to samé...

Pískavici se říká Řecké seno, ne?

fotka nic moc...je z mobilu,brzy to napravím...

týýjo, na pohled to vypadá jako pomazánka z avokáda:-O
ale musí to být dobrý:-p
s tím kořením je to svatá pravda, dostali jsme jako dárek koření z východu a zrovna kari je úúplně jiné, než jaké jsem znala;-):yes:

Pískavici jsem si koupila ve zdravé výživě, takže spášu:-p:yes:

no přiznám se,že snad není člověka,kterému jsem ji dala,aby mu nechutnalo....:-))ta pískavice(třeba to máš jako fenugreek)tam být ani nemusí,ale když je,je to samozřejmě lepší... :-p

To by mi asi chutnalo:-p:-)):yes:. Pískavici tu zřejmě nemám, mrknu se, ale tu má Jana R. a konečně by ji mohla uptřebit:-))

Tématické fráze:
řecká čočka, recepty s piskavici, turmenic, fenugreek recepty, pískavice recept, čočka kokosové mléko recept, pískavice recepty, čočka kurkuma, čočka s pískavicí, čočka a kurkuma, jake plody ma cocka, pomazánky s pískavicí, piskavice ja ji varit, koupit piskavici, čočka kurkuma recept

Suroviny:
čočka červená, česnek, cibule, kurkuma, koření kari, chilli, sůl, pískavice, mléko kokosové

Přidat fotografie receptu