Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná telecí hruď

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 435 kJ /
4 884 kcal
Bílkoviny349,70 g
Tuky337,82 g
Vláknina12,55 g
Cholesterol 2,08 g
Sodík 5,20 g
Sůl12,79 g
Sacharidy106,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Krok 2: Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout. Krok 3: Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko. Krok 4: Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko. Krok 5: Přidat vodu ,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál! Krok 6: Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat! Krok 7: Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.

Zveřejněno 2. 3. 2012

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Hodí se k tomu bramborová kaše s mlékem a máslem, středně jemná a hlávkový salát. Výpek slít, přecedit a podávat zvlášť.Volné šíření receptu i fotografie povoleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná telecí hruď

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXpp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná telecí hruď

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXpp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Hm. Tedy, abych neplevelila pod cizím receptem, ale dnes byl asi překonán rekord ve sprostotě příspěvků, některých tzv. "Takyuživatelů" Topreceptů! "Dámy" se odhalili! Neměla jsem v úmyslu, to nijak komentovat, přehlížela jsem vše od rána! Ale, když si to ještě odnesl i nevinný pejsek!? ;-( Němá tvář, která nikomu neubližuje, který autorce ptáčkatého receptu nic neudělal, tak to mě vytočilo, jako žábu v mixéru.

Veronika.Hrozna: o tom vůbec nepochybuji!!:-p

Jana Remkova:Věř mi,že stojí za hřích !

Týý jo! nezmiňoval se někdo, že tady nemáš recepty "bůh ví jaké kvality?":-O U nás je telecí strašně málo vidět. Už je to dávno, co jsem nějaké dělala a to tvé bych vyzkoušela:-p

Veronika.Hrozna 3. 3. 2012 08:48
spagetka:Spagetko,ale snad někde mají telecí,nebo se pletu? Tady v Bratislavě jsou dvě řeznictví,kde telecí mají v nabídce,nikde jinde ovšm ne!:-/ Ono kdo chce papat,musí hledat!
Je to zoufalé, a čím dál více nás chtějí krmit jenom unifikovanou stravou typu hamburgr a kuřata!Tím odpadem co nabízejí supermarkety a hypermarkety, ať se krmí sami! :-((

Taky znám z dětství, to ještě se rodila telata, teď teda si už nejsem jistá :-D:-D:-D, jinak :-p:yes:

pamatuju z dětství, moc mi to chutnalo, škoda, že dnes to není k mání, :-K:-K:yes::yes:

:yes::yes:

Mňamina do které bych se také s chutí zakousla;-)+6:-p:yes:

Veronika.Hrozna:přesně tak:no::no::no::-//
ještě, že stolujeme a vaříme po svém;-):yes::-):-)

rebeka:Kdybychom měli jíst podle norem EU ,tak neslavné chcípnem hladem.

Bibinka:Někdy jsou i ledvinky dostat ke koupi a hlavně v lété je děláváme na grilu se slaninou. Prý to je oblíbené jídlo bývalého německého kancléře Helmutha Kohla.Už jsem je dlouho nejdla,tys mi to dneska připomněla.Manželovi to nechutná,ale já se jdu po tom utlouct/aspoň mě víc zbyde/!:-D Jak začne sezóna grilu,telata těšte se!;-)

Veronika.Hrozna: ale Veru.. to přece vůbec nevadí, že jsi neměla prostřeno podle norem EU:-S;-):-D hlavně, že bylo prostřeno s láskou a skonzumováno s chutí;-):-):yes::-K

Veroniko, plněnou telecí ledvinu(tak se říkalo jedné části telecího masa kde jsou i ledvinky a hrudí bylo nejčastěji)maminka ho dělávala a já šílela radostí, moc mi to chutnalo a telecí se kupovalo docela běžně.;-) Jak já bych si to po letech uvařila:-p ale telecí nikde není vidět ach jo:-( a ty máš 3.bod:yes:

rebeka:Ale to je jenom domácí oběd pro dva /ještě že je čistý ubrus/! Podívej na nádobí ,každý pes-jiná ves!

Tématické fráze:
plněné telecí, hruď, nadívané telecí hrudí, telecí maso hrudí recepty, recepty telecí, plněná telecí kapsa, vaření telecí hrudí s nádivkou, telecí s nádivkou, hovězí hrudí bez kosti recepty, telecí recept, telecí maso hrudí, telecí kapsa s nádivkou, telecí maso pomalu pečené, telecí maso s nádivkou, teleci pecene s nadivkou, telecí kapsa, teleci plnena ledvina, telecí plněné, plněné hovězí hrudí, plněna teleci

Suroviny:
hruď telecí, játra telecí, rohlík, slanina, olej, mléko, česnek, nať petrželová, pepř černý, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu