Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 435 kJ / 4 884 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 349,70 g |
| Tuky | 337,82 g |
| Vláknina | 12,55 g |
| Cholesterol | 2,08 g |
| Sodík | 5,20 g |
| Sůl | 12,79 g |
| Sacharidy | 106,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku.
Krok 2: Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout.
Krok 3: Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko.
Krok 4: Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.
Krok 5: Přidat vodu ,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál!
Krok 6: Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat!
Krok 7: Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.
Zveřejněno 2. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná telecí hruď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXpp
Moje poznámka
Plněná telecí hruď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXpp
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
SenBri před 6 minutami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 7 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 28 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 50 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 4 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
plněné telecí,
hruď,
nadívané telecí hrudí,
telecí maso hrudí recepty,
recepty telecí,
plněná telecí kapsa,
vaření telecí hrudí s nádivkou,
telecí s nádivkou,
hovězí hrudí bez kosti recepty,
telecí recept,
telecí maso hrudí,
telecí kapsa s nádivkou,
telecí maso pomalu pečené,
telecí maso s nádivkou,
teleci pecene s nadivkou,
telecí kapsa,
teleci plnena ledvina,
telecí plněné,
plněné hovězí hrudí,
plněna teleci
Suroviny:
hruď telecí,
játra telecí,
rohlík,
slanina,
olej,
mléko,
česnek,
nať petrželová,
pepř černý,
máslo,
vejce
Komentáře (18)
Je to zoufalé, a čím dál více nás chtějí krmit jenom unifikovanou stravou typu hamburgr a kuřata!Tím odpadem co nabízejí supermarkety a hypermarkety, ať se krmí sami!
ještě, že stolujeme a vaříme po svém