Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovské špekáčky na leču

V jednoduchosti je síla a v tomto případě přímo pekelská. Pikantní uzeniny jsou pečeny ve známém elektrickém pečícím hrnci. Spolu s lečem a žampiony vytváří skvělý pokrm nejen pro chlapy. S plátkem čerstvého chleba máte večeři raz dva hotovou.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 064 kJ /
1 927 kcal
Bílkoviny95,40 g
Tuky126,27 g
Vláknina15,33 g
Cholesterol 410 mg
Sodík 7,72 g
Sůl18,67 g
Sacharidy94,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vysoké mísy Remosky vylijeme ze sklenice lečo. Na něj naskládáme nakrájené žampiony. Krok 2: Pak navrstvíme uzeninu. Točený salám rozkrojený na poloviny a špekáčky nařezané jako na oheň. Krok 3: Postříkáme kečupem, zalijeme pivem a pečeme. Krok 4: Občas kontrolujeme a obracíme vrstvy, aby se špekáčky nepřipalovaly.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 4. 3. 2012

Poznámka autora clupmi

Není potřeba solit, uzenina je slaná a lečo také obsahuje sůl. Dokořenit lze podle chuti na talíři.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovské špekáčky na leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MoXO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovské špekáčky na leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MoXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Udělal jsem sice jen s obyčejnými, ale kvalitními špekáčky i tak to však byla mňamka .<3:-K:yes:

prima čertovské špekáčky i u nás prodáváme:yes::yes:

Blekota, Fekota, jekota i Pekota by slintali :-D A já taky, mňam, to vypadá báječně :yes::yes::yes: + 9

:yes::yes:

To vypadá mňamozně.Určitě vyzkouším dávám bodík:yes:

clupmi: no, vidíš?:-(:-D:-D No, co už..;-)

Ještě k té ceně. Podíval jsem se na lístek. Maďarský točený salám 159 Kč/kg a čertovské špekáčky 109 Kč/kg, takže žádná láce. :-//:-S

to je fakt těžký jít do obchodu a správné ingredience koupit..

clupmi: Je to už i na FCB:
www.facebook.com/frekvence1
Jsem jednička. :-D:-D:-D

Pusťte si rádio Frekvence1. Tam se vaří nedělní oběd přesně podle mého receptu. Já už ho mám uvařený a vyfocený. :yes:

Na pivě a kečupu někdy dělávám,když se v létě u ohýnku nestihnou všechny spotřebovat:-)Ale se žampionky a lečem musí být moc dobré:-p+3:yes:

Podobný recept jsem dělal už dříve, ale mnohem vymazlenější a také cenově náročnější. Viz.:
http://www.toprecepty.cz/recept/10095-zapeceny-got...

Jana Remkova: Jano, uzeninu jsem koupil včera v Kauflandu a piva 7 speciálů 7 chutí v akci v LÍDLu. :-*

No, neznám čertovské špekáčky, pivo Démon jsem taky nikde neviděla a maďarský točený taky neznám, ale asi bych ho nějakým točeným nahradila. Někdy jsem totálně vytočená z toho, jak bych něco zkusila a nejsou ty správné ingredience.;-)

Tématické fráze:
oběd ze špekáčků, špekáčky na pivu s lečem, špekáčky s lečem, špekáčky na pive s lečem, lečo se špekáčkem, buřty na zeleninovém leču, frekvence1, rádio frekvence1 recepty, certovske burty, buřty na leču, frekvence1.cz, špekáčky na pivu a lecu, spekacky z lidlu, frekvence1.cz recepty, špekáčky v remosce, špekáčky, lečo s buřtem, spekacky s lecem na pivu, buřty v leču, leco v remosce

Suroviny:
lečo, žampióny, špekáček, salám točený maďarský, kečup sladký, pivo polotmavé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu