Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované kančí panenky a hřbety

Zvěřina, zvláště pak divočák, potřebuje marinovat a odležet. Jen tak si na mase skutečně pochutnáte. Úprava se sladkokyselou marinádou je osvědčená verze. Zvolené části masa pak dovoluji krátkou minutkovou úpravu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba marinování

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie865 kJ /
207 kcal
Bílkoviny6,70 g
Tuky3,55 g
Vláknina7,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,30 g
Sacharidy33,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od blan a přes noc naložíme do marinády smíchané z marmelády, pomerančové šťavy, octa, sójové omáčky, rozdrceného česneku, jalovce a rozmarýnu. Krok 2: Druhý den maso vyjmeme z marinády a zprudka jej opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Krok 3: Přendáme do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby, na pánev vlijeme marinádu a necháme ji probublat. Pak nalijeme pod maso a dáme na 10 min do rozpálené trouby na 220C. Krok 4: Podáváme s hranolky nebo šťouchanými bramborami.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Marinádu lze použít i u jiné zvěřiny nebo vepřového masa.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kančí panenky a hřbety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Np2p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kančí panenky a hřbety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Np2p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Helena:Já velmi děkuji za zprávu a pochvalu receptu;-):-K

Výborné:-K:-Kděkujeme za recept:-K:-K:-K

Katka:, Jirka: Oběma vám moc děkuji za vyzkoušení a zprávu:-K. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali. Recepty mají inspirovat a obměnám se meze nekladou;-)

Fantastický recept, včera jsem to udělal. Sice jsem neměl 2 ingredience (pomerančovo-zázvorová marmeláda byla nahrazena třešňovou a jalovec nebyl), ale i tak jsme zažili dokonalé gurmánské orgie. Vřele doporučuji :yes::yes::yes:

Výborný recept!:yes:Marináda je super :-)) ,dle receptu jsem nechala probublat v pánvi s výpekem, zcedila a v kastrůlku ještě rozšířila pomerančovou šťávou, dochutila trochou cukru, balz.octem, solí a pepřem a redukovala. Na závěr jsem přidala kousek másla na zjemnění a vypečenou slaninu na kostičky - omáčka tak získala další rozměr. Díky za inspiraci :-)):-)):-)) !

senky:Jani díky:-K , tak doufám, že si pochutnáte, my jsme byli z této úpravy nadšeni;-)

Náhodou jsem narazila na tento receptík :yes::yes: a srdce moje se zaradovalo, protože takové dobrůtky máme elice rádi :-D:-D doma je komplet všechno, některý z příštích nedělních obědů je jasný;-)

varilamyskakasicku:A proč ho nemáš konzumovat?:-O

Pěkné a dala bych si kančí maso i když nemám ho prý konzumovat, ale jednou by se dalo zhřešit:-K;-)

nofrona:Tak jsem zvědavá, jestli vám to bude chutnat jako nám;-)

mysulka:Leni tobě děkuju za palec:-K

;-)ádhera:yes::-K

Tý brkooo to je nádhera:-O:-O. Jasný bod a jdu do mrazáku pro zvěřinu;-);-). Neděle to jistí:-p:-p

Eliza:Eli, jestli nemáš možnost zvěřiny, tak já jsem ještě dělala podobnou marinádu na žebra a bylo to taky super, viz. zde http://www.toprecepty.cz/recept/23870-zebra-marino...

Tak tohle bych chtěla moc ochutnat a třeba mít příležitost uvařit. Recept i fotografie jsou velmi povedené, chuť nabuzující...:-p

Děkuji vám za ohlasy:-K, určitě zkuste, třeba na vepřové;-)

:-pVypadá to náramě, příležitostně uvařím , manžel je masožravec tak bude nějaká změna:-)) jinak dávám bodík:yes::yes::yes:

:-O:-Omoc krásný receptík i foto:-K:yes::yes:

Pajaja::-8:-8 cara mia:-8:-D:-D:-D:-K;-):yes:

rebeka: :-D Numero uno, bella donna ;-)

Pajaja:jako já, že jsem numero:-O:-?:-? no, to jsem:-8 40/42;-):-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: :-D:yes: ty jsi číslo. . . ;-)

:-Ktak to je parádní receptík jen divočina už není, ale ukládám snad se zadaří sehnat divočák:yes::yes:+6

Anna Kocikova:Jojo Ani, marinovala jsem v ní podobně vepřová žebírka, ty máš paměť jako slon:-D;-):yes:

Parádní bašta a moc hezky vypadající:-K+5:-p:yes:Ta marmeláda se mi také moc líbí:-*Myslím,že jsi ji už u některých fajn jídel zde uvedených použila:-pBudu se muset také v obchodě podívat,nebo se nám ta naše rybízová za chvilku přejí;-):-D:-D

:-O:-O ty vošo:-O:-O to je krááásnéé:-*:-*:-K:yes::yes:
všechno by doma bylo, dokonce i pomerančovozázvorová marmoška.. chybí jen detail.. ten kaňour:-// chjjoo.. ale tobě dám bod, ty za to nemůžeš;-):-D:-D:yes::yes:

Jana Remkova:Jani, já ji kupuju v Albertu. Já ji pak vyfotím a přidám, ale až za chvíli, teď mám fofr.

Nedělej mi tady nervy s kančím masem, jo?:-((:-(( Ježíííš to je nááádhera!!:-* Andreo, pomerančovo-zázvorová marmeláda se dá koupit, nebo máš svou?? To bych si hned udělala:-p:yes::yes:

Pajaja:Díky Pavli:-K, určitě to půjde i z jiného kousku kance nebo i jiné zvěřiny, jen se to bude dopékat trochu dýl;-)

Andrejko, tak tuhle dobrůtku si ukládám! Mám v mrazáku ještě kousek kančího, takže vyzkouším. Nádhera! :-p:yes:+

Tématické fráze:
panenka z divočáka, recepty z divočáka panenka, panenka z divočáka recept, kančí maso recepty panenka, kančí medailonky recepty, hřbet z divočáka, kančí hřbet recepty, kančí medailonky z panenky, recept panenka z divocaka, panenka z divočáka recepty, kančí hřbet, kančí medailonky, kančí hřbet recept, marináda na kančí maso, kančí hřbet minutka, divocak panenka, recept na kančí hřbet, divočák hřbet, divočák hřbet recepty, kančí medailonky z panenky recept

Suroviny:
panenka kančí, marmeláda pomerančovo - zázvorová, pomeranče, omáčka sojová, ocet balsamiko, jalovec, česnek, rozmarýn

Přidat fotografie receptu