Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak pana Krkovičky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 883 kJ /
1 167 kcal
Bílkoviny29,91 g
Tuky107,64 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 2,75 g
Sůl7,00 g
Sacharidy18,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem. Krok 2: Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej. Krok 4: Lehce osmahneme polovinu česneku a polovinu cibule. Krok 5: Přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme. Krok 6: Vyjmeme a maso dáme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánvičky. Krok 7: Plátky posypeme zbylým česnekem a cibulí, zalijeme polovinou připraveného vývaru. Dáme do trouby a dusíme, průběžně podléváme zbylým vývarem. Krok 8: Když je maso měkké (cca 30 min. při 200° - pouze orientačně) vyndáme ho na chvíli z pekáčku. Krok 9: Vzniklou šťávičku lehce zahustíme solamylem. Krok 10: Maso vrátíme zpět do omáčky, na něj položíme plátek anglické slaniny a plátek Hermelínu. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme (možno horkým vzduchem, pokud máme), než se slaninka opeče a Hermelín rozpustí. Krok 11: Podáváme s různě upravenými brambory - hranolky, americké, šťouchané, vařené, dle chuti.

Zveřejněno 10. 3. 2012

Poznámka autorky Montanka

Název jídla jsem dala podle toho, že jsem se pokoušela napodobit jídlo z restaurace, které nám moc chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak pana Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAxP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak pana Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Recept mě zaujal, určitě vyzkouším :yes:

Mišanka 5. 3. 2013 14:28
Obídek vynikající dávám plný počet:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

Vynikajúci receptík bolo to mnamka:-D

Tisknu si a co nejdříve spáchám. To musí být tááák dobrýýýý:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Okamžitě posílám bodík, protože tohle...je můj šálek nebo spíš talířek..:-p:-p Všechno chuťově ladí, nic nevyčnívá, zůstává jen lahodná chuť a vůně... Prostě ten jeden bod, co je k dispozici, je málo...

:yes::-p

Jídlo vypadá parádně:-p+7:yes:

chtěla bych být paní Krkovičkovou:-8:-p:-);-):yes::yes:

:-K:yes::yes::yes:Samé dobré ingredience...to musí být dobrota:-!:-!+bod:yes::yes:

Montanko, pěkný recept, krkovičku já nejraději je hodně šťavnatá a na maso hermelín, to je pro mne dobrůtka.:-p Máš 4.bod:yes:

:-p:-p:yes::yes:krásné a určitě i chutné 1+

Tématické fráze:
vepřový steak z krkovice, steak z vepřové krkovice, recepty steak z vepřové krkovice, steyk, stejk z krkovice, steik z krkovicky, vepřový steak z krkovice recept, recepty na steaky, vepřová krkovice steak, steak z vepřové krkovičky, stejk z krkovicky, jak udělat steak na pánvi, krkovička na pánvi, krkovice na pánvi, steaky z vepřové krkovice, steik z krkovice, krkovička jako steak, stejky z krkovice, steaky z krkovičky-recepty, recepty na krkovicku

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr hermelín, slanina anglická, vývar hovězí, sůl, pepř, koření grilovací, česnek, cibule, olej, voda, solamyl

Přidat fotografie receptu