Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová na šlehačce

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veru.hol

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 403 kJ /
813 kcal
Bílkoviny21,26 g
Tuky1,08 g
Vláknina24,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy168,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem a prolisovaným česnekem. Předehřejeme troubu na 200°C. Krok 3: V hlubší zapékací míse s víkem rozehřejeme sádlo nebo olej a na něm opečeme maso z obou stran. Krok 4: Na opečené maso rovnoměrně rozvrstvíme brambory a zakryjeme poklicí. Necháme péct až jsou brambory téměř měkké. Krok 5: Zalijeme smetanami a odkryté pečeme až smetany zhoustnou a povrch zezlátne.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová na šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová na šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGPr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-K<3:-K<3:yes:

jednoduché a dobré :yes::-D dělám velmi podobně, jenom tu smetanu tam naliji ještě před pečením, takže se téměř celá vsákne do masa a brambor

Tohle máme také rádi a též si děláme na talíři"nechutný maglajz"rozmačkáním brambor se šťávou:-Oale je to hrozná mňamka:-8:-pTakže bodík letí:-p+5:yes:

bibinka: my si do té "omáčky" ty brambory rozmačkáme takže není zahušťování třeba :-)
ale je fakt že tentokrát se mi to moc nevypeklo, ale lepší ne úplně dokonalá fotka než žádná... tak snad příště :-)

:-p:-p:yes:

také vařím je to žrádlo:-p:-D:yes:

toto znám, je to dobrota:-p:yes::yes::-)

Veru, podobně dělávám s červenou paprikou-luskem a zahušťuji, nemáme moc rádi vodové omáčky. Ale 1.boda ti dávám:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso na šlehačce, vepřové platky na šlehačce, maso na šlehačce s bramborami, veprove platky se šlehačkou, vepřové maso ve šlehačce, vepřová kýta na šlehačce, veprova panenka na slehacce, vepřové se šlehačkou, vepřové šlehačka, vepřové plátky ve šlehačce, maso na slehacce, vepřové maso se šlehačkou, vepřové na slehackou, vepřové maso na šlehačce s brambory, vepřové kotlety ve šlehačce s brambory, recepty z vepřové kotlety na šlehačce, recept na vepřové se se šlehačkou, veprove maso se šlehačkou a brambory, vepřové plátky šlehačka, maso, brambory, slehacka

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, sůl, koření grilovací, pepř, brambory, česnek, sůl, kmín drcený, smetana 33%, olej

Přidat fotografie receptu