Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi pohár

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaná kiwi nakrájíme na silnější plátky, pokud jsou ještě tvrdší, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Krok 2: Pak rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a osladíme podle chuti. Krok 3: Smetanu rozšleháme na krém, můžeme přidat trochu tvarohu. Krok 4: Do pohárů vrstvíme smetanu a kiwi protlak. Ozdobíme sušenkou a necháme vychladit.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky zizala

Vím, že to je moc jednoduché, každý to zná, ale kiwi pohár tu ještě není.

Přelití horkou vodou zabrání zhořknutí smetany, což se u ne zcela vyzrálých plodů v kombinaci s mléčnými výrobky občas stává.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7P3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7P3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Dobré, osvěžující. :-K

:yes:

zizala: :-D něco velice podobného už jsem dělala dvakrát, vždy pouze podle fantazie:yes:.....no, zase jsem jednou vymyslela už vymyšlené:-))

Jana: Vy jste z Recepty.cz:-? Na ty opravdu vzpomínám VELICE nerada - "vypůjčili" jste si tam bez mého svolení už pár mých opravdu originálních (vymyšlených, odvážených a odzkoušených) receptů pro domácí pekárnu bez uvedení zdroje:no::no:

:-KBáječně vypadá pohárek:yes::yes:

zizala: Máš naprostou pravdu že kiwi a čerstvý ananas s mléčnými výrobky(smetana atd.) hořknou.Vím to z vlastní zkušenosti.

rebeka: Děkuju :-K

Vlastík: O želatině jsem nikdy neslyšela, ale netvrdím, že to není možné. Několikrát mi zhořkly kiwi řezy. Tak jsem se trochu pídila. Podle wikipedie obsahuje čerstvé kivi a ananas množství enzymů, které někdy špatně reagují s mléčnými výrobky a dezert hořkne. Vyšla jsem z toho, že kompotovaný ananas nezhořkne nikdy, zkusila jsem jednou přelít ten čerstvý vroucí vodou a pomohlo to. Nikomu své rady nevnucuju, pokud jsem si všimla, jen nabízím. Kdo chce, vezme, kdo ne, jde dál. To je celé ;-)

Petruška: Klidně dělejte recept podle originálu, nikdo Vás přece nenutí dělat takhle, jen jsem nabídla jinou alternativu ;-)

Nezralé plody se jíst nemají!! Kiwi ve smetaně nehořkne, jedině s nekvalitní želatinou v krému.

Petruška: ale autorka v poznámce zmiňuje, proč přelívá kiwi vřelou vodou... nechápu, o co jde:-?:-?
vždyť vás nikdo nenutí dělat to...

Petruška 11. 3. 2012 19:15
Nejsem Alena, ale ona má pravdu, horká voda zničí vitamíny ihned. Je to úplný nesmysl přelívat, protože kiwi se dá rozkrájet nadrobno i tvrdé. Ten originál je mnohem lepší, to se nezlobte, to jste tedy spíše zabila:no: Takhle je to jen kaloricky bohaté a bez živin.

Alena: Přelila jsem je v plastovém cedníku, takže voda hned odtekla, důvod najdete v poznámce. Chemický rozbor jsem nedělala, ale myslím že ten, kdo jí ovoce a zeleniny dost, nemusí mít obavy z avitaminózy kvůli jednomu poháru ;-)

A probůh proč přelévat vodou kiwi, vždyť přijde o veškeré vitamíny??? :no::no:

srettka::-D:-D:-D

Dala bych si:-p:-p:yes:10

Tématické fráze:
dezert s kiwi, kiwi dezert, kiwi recepty, dezert z kiwi, zdravé recepty z kiwi, recepty zralé kiwi, kivi pohár, dezert z kivi, plastové pohárky na dezerty, plastový pohár na tiramisu, proč ananas hořkne, plastové pohárky na tiramisu, proč je kiwi tvrdé, pohár kivi, proč kiwi v mléčném výrobku hořkne, kiwi recept, dezerty s kivi, kiwi desert, co delat s kiwi, mascarpone s kivim

Suroviny:
kiwi, smetana zakysaná, sušenky čokoládové, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu