Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté "aztécké" karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 084 kJ /
737 kcal
Bílkoviny100,73 g
Tuky21,67 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Krok 2: Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu. Krok 3: Poté vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany. Krok 4: Po opečení přendáme na papírovou utěrku, nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 12. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tyto karbanátky jsou velice chutné. Pokud je usmažíme večer a budeme jíst až druhý den, nic se neděje, jsou zaležené a ještě chutnější, než konzumované ihned po usmažení.

Receptů na karboše je tady spousta, tak přidávám další dobrý do dlouhé řady:-) Vyráběla jsem minulý měsíc, ale někde se mi v PC zatoulaly fotky, které jsou s bleskem a nic moc a našla jsem je až dnes.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté "aztécké" karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/624n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté "aztécké" karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/624n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

pazderka83:Potěšila jsi mě,děkuji:-K

Jsou moc dobré :yes: Jen jsem je pekla v troubě na pečícím papíru ;-)

Ivana79:Ivanko,velice jsi mě potěšila:-*:yes:Díky za vyzkoušení a za moc hezké fotky:-K:-K

Anička,ja sa vždy snažím ochutiť fašírky nejakým zvláštnym korením,aby boli vždy iné a tieto sú tiež výborné:-p:yes:Akurát som pridala cesnak,ten dávam vždy.K tomu zemiaky a cviklovo-kapustový šalát.Pridávam fotku;-)

rozmarynaH:Marcelko, jsem ráda, že jsi koření sehnala:yes::yes:Můžeš ho zkusit paličkou na maso zabušit do plátku drůbežího masa, nebo krkovičky a ošlehnout jako minutku na pánvičce;-)My už rychlovky s jiným kořením neděláme:-)
Všem moc děkuji:-):-K

danielle72:Danielko:-))to je v pohodě a mě ani nenapadlo, že by to bylo nějaké rýpavé komentování;-):-D Já jsem se pak mrkla na různé recepty na karb.nátky a zjistila jsem, že to bylo opravdu napsáno nespisovně:-O:-8a správně jsou karbAnátky, ale mě to áčko stejně do huby neleze, tak to budu říkat po našem(ale psát už správně;-))
Ale díky Tvé zmínce vznikly príma komentíky u kterých jsme se určitě všichni pobavili a já jsem ráda:-)):-K

:-p:yes::yes:pěkné karbenátky+10

:-K;-):-p:yes:

Aničko, koření "Aztécký poklad" jsem si dnes sehnala v Řezpofu a přinesla jsem si celý seznam báječných směsí a ke všemu tam byly ochotné prodavačky. Dnes už se můžu pokusit z toho něco vytvořit, třeba tyto božské karbanátky. A ten lingvistický problém a-e je zajímavý, protože na Přešticku a Klatovsku je to zcela běžné věc, že místo a dávají e.Např. máme maso zní "méme meso". A tak všichni hned poznají, že v tom regionu žije. Prostě normálka. Za recept i fotku pochvala:yes::-K

:-K:yes:paráda...karbenátky taky s E:-)):-))

u nás jedna polovina rodiny říká s E, druhá s A, takže mi nevadí ani jedno :-D:-D:-D, jasně, když se podíváme do Slovníku spisövné češtiny...blablabla....jenže tu jsme na receptech a není to až tak chyba nééé
Aztécký poklad vlastním, teda v sáčku koření, aby bylo jasno :-)):-)):-)), taky použila do sekané, takže toto bude :-p:-p:-p:yes::yes:

:-p:-p:yes:+6...Ani, u nás taky E :yes:

:yes::yes::-p

Mně to vůbec nevadilo, jen jsem se zeptala, bod dostaly, i když byly s "E" ;-)

krásné, zase jiné karbošky.. prima, Ann:-):-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
šťavnaté karbanátky, jak ochutit karbanátky, štavnate karbenatky, jak udelat stavnaty karbanatky, jak správně karbanátky, št´avnatý karbanátky, stavnaty karbanatek, aby byly karbanátky šťavnaté, jak udělat šťavnaté karbanátky, recepty na karba, štavnatý karbanátky, karb, kapustové karb, jak na stavnate karbanatky, kapustové karba, výborná kapustové karb, š´tavnaté karbanátky, karbanatky aby byly stavnate, jak správně udělat karbanátky, šťavnaté kapustové karbanátky

Suroviny:
maso vepřové mleté, koření aztécký poklad, solamyl, hořčice orientální, kmín drcený, cibule, olej, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu