Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy OŘBEZ

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RomanEx

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 897 kJ /
2 844 kcal
Bílkoviny75,06 g
Tuky165,97 g
Vláknina18,95 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,73 g
Sůl4,43 g
Sacharidy252,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 minut) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a prášek do pečiva promícháme a za postupného míchání pomalu přisypáváme do vyšlehané směsi. Nakonec vmícháme tuhý vyšlehaný sníh se solí. Těsto nalijeme na máslem (nebo olejem) vymazaný plech a pečeme asi 20 minut na 160°C, až do jemného zhnědnutí. Po té vyndáme a necháme vychládnout. Krok 2: Rozpustíme si čokoládu s máslem nebo čokoládovou polevu a nalijme na vychladlý korpus a necháme jemně zatuhnout. Na to naskládáme odkapané ovoce (dle chuti). Nejlépe se mě osvědčily kompotované broskve pokrájené na plátky nebo vypeckované kompotované višně. Pokud dáváte višně, ideální jemně zakapat griotkou. :-) Krok 3: Krém: Vyšleháme šlehačku do husta do které vmícháme zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy a 1 lžící medu. Tuto směs nalijeme na ovoce a zarovnáme stěrkou. Povrch posypeme kakaem a dáme do lednice ideálně do rána ztuhnout, aby se dal krásně krájet. Já osobně do rána nevydržím, tak alespoň na 2 hodiny. :-)
Poznámka: Krému se může zdát být hodně, ale v lednici sedne dolů. Proč řezy OŘBEZ ? - Ořechovo-bezinkový korpus. Tyto řezy na plechu určitě dlouho nevydrží :-)

Zveřejněno 24. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy OŘBEZ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvl7

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy OŘBEZ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qvl7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p+:yes::-K

spagetka: Ahoj, zkus vyguglit: "vesmírný jazyk kosan".
Příjemný zbytek dne.:-)

Pajaja:Páji, já to nejdřív taky tak četla :-O:-D:-D:-D
Prima ;-):-p:yes:
Romane, mrkla jsem do tvého profilu, zaujal mě ten jazyk kromě češtiny, co je to KOSAN? Já guglila, ale nejbližší výraz mi vyjel Cosa Nostra :-)):-)):-)):-))

Pajaja: To by bolelo :-)):-))

:yes::yes::-p

Romane, vítám tě v naší Topácké rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady s náma líbilo. Podpoříš řadu našich mužských;-)a ti budou rádi;-)
Za řezy ti dávám 7.bod:yes:

Ajaj, to bude dobrota! :-O:yes:+ (nejdřív jsem četla OBŘEZ) :-D;-)

:-p:yes::yes::yes:

mňam,mňam,teď by se mě hodily ke kávičce,aspoň jeden řezík...:-)):yes:

:yes: +1

to je teda kalorická nálož:-O:-O ale strááášně sympatická:-p;-):-8:-D:-D:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
top recepty rezy, citronové mramorove řezy, bolelo řezy na plech, řezy obřez, řezy s bezinkovým krémem, vyšlehány med, bolelo řezy, pečivo kosan, bezinkova griotka, bezinkové řezy, recepty řezy, ořechovo čokoladovy páj recept, bezinková řezy, poleva z kysaně smetany

Suroviny:
vejce, ořechy vlašské, mouka polohrubá, kakao, med, griotka, voda, prášek do pečiva, sůl, ovoce kompotované, čokoláda hořká, máslo, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, šťáva citronová, med

Přidat fotografie receptu