Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník....

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

margitka.n

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 153 kJ /
4 578 kcal
Bílkoviny74,10 g
Tuky235,68 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 3,61 g
Sůl0,63 g
Sacharidy534,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku i jedlou sodu. Předehřejte troubu na 170°C, horkovzdušnou na 150°C. Krok 2: Směs v misce míchejte vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu, klidně použijte ponorný elektrický šlehač. Vzniklé těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů. Krok 3: Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu (podle toho, čím budete upečené pláty vykrajovat). Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct pláty najednou. Krok 4: Upečené placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj. Okraje nevyhazujte, budete je potřebovat na závěrečné zdobení. Krok 5: Vyrobte krémy a posypku. Krémy vyšlehejte pomocí šlehače. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta – kraje vložte do mísy a prsty je najemno rozdrobte. Krok 6: Sestavte dort:
Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Krémy střídejte postupně tak, aby navrchu byl karamelový. Dobře se na něj chytne posypka. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.

Zveřejněno 29. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník....

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGpA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník....

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGpA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Medovník dělám úplně stejně, jen hranatý. U nás oblíbený, přidávám foto.:-K:-K

:yes:

margitka.n 29. 3. 2012 11:32
Ivusa:přesně tak, já miluju med a na ořískách mám závislost :)

:-KNo to tedy může být dobrota.Med a ořechy ...mňam.:yes::yes:

Přesně tento recept používám, pouze krém jinak - celé máslo spojit třením s plechovkou slazeného mléka a když chci ořechy, tak přidat do posypky. Tuším, že je to recept: Medovník od Saara, že? Opravdu výtečný!!!

Tématické fráze:
medovník, medovnikove platy, medovník recept, medovníkové těsto, medovníkové placky, top recepty medovnik, medovnikove rezy, medovnik top recepty, medovník s ořechy recept, recept na posypku, medovníkové placky recept, medovníkové řezy karamelové, platy na medovník, medovnikove dorty, medovník top, medové placky recept, recept na medovníkové pláty, top recept medovník, recept medovník, recept na medovník

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tuk hera, med, soda jedlá, mouka hladká, salko karamelové, máslo, máslo, ořechy, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu