Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí, jablíček a kokosu

Zapomeňte na složité vyšlehávání bílků a žloutků do pěny, tato buchta je jako stvořená pro rychlou přípravu, když potřebujete rychle něco na stůl. Nic jí to neubírá na chuti, která je krásně vláčná a provoněná kokosem a jablky.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 594 kJ /
6 117 kcal
Bílkoviny129,18 g
Tuky181,75 g
Vláknina48,95 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 570 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy966,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 2: Jablka a všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Větší část těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Do zbylé části těsta přidáme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto. Krok 4: Pečeme na 180°C v předehřáté troubě asi 35-40 minut. Krok 5: Můžeme polít čokoládovou polevou. Na závěr posypeme kokosem nebo lupínky z mandliček.

TIP: Jak na čokoládovou polevu

Zveřejněno 31. 3. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Buchta je :"rychlovka-fofrovka", je nadýchaná a lehká, dá se použít bez kakaa i na dortové těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí, jablíček a kokosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kD4Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí, jablíček a kokosu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kD4Y

Marie

Komentáře (27)

Tak dopečeno a žádný zázrak, čekala jsem teda víc .Asi takhle ,jedla jsem daleko lepší,ale jedla jsem i horší takže takový průměr :-/

Dnešní buchtička. Vláčná a dobrá :-) ...

nemám jablíčka, co když dám místo nich broskve? nezkoušel to někdo?

Podmáslí ani kefír nemám, ale dala jsem jen mléko. Myslím, že to vadit nebude, dělám tak i kefírovou buchtu. :) Ale určitě koupím i podmáslí a vyzkouším z něj, abych ochutnala originál.

jedna buchta lepší než druhá fiha;-):yes:

Dneska znovu upečeno:yes::yes::yes:

JaninaP.M. 27. 11. 2012 10:14
Výborná,vysoká..ještě jsem ji rozpůlila a namazala marmeládou,nemá chybu....:-K

Tak jsem to vyřešila a je upečeno. Teď už jen počkám až vychladne a pustíme se do toho;-)

Evička: kefír, jogurt.....

A když nemám podmáslí??
:-O:-)

A dneska do třetice:yes:Tentokrát už s podmáslím:-p

:-Odíky za inspiraci -podmáslí mám v lednici- tak jdu na to - ještě že jsem zase sem nakoukla :-Dještě tak co udělat k obědu- nakouknu a uvidí se- :-p

varilamyskakasicku:Dneska jí peču podruhé:yes::yes::yes:

Dana61: děkuji,tak to jsem ráda,u nás se už další den opakovala znova a dnes musím pro podmáslí,zase bude na programu ipro návštěvu dnešního svátečku:-K;-)

tak Ivanko, upečeno a opravdu móc dobrá :-p - takhle jsem si ji představovala a asi nejenom já, neb 3/4 plechu je pryč:-D tedy zůstal tam jenom ten plech:yes:

Tématické fráze:
buchta z podmáslí, buchta z podmáslí s jablky, dvoubarevná buchta na plech, hrnková buchta z podmáslí, kokosová buchta, rychlá buchta z podmáslí, buchta s jablky, buchta na plech z podmáslí, buchta s podmaslim, buchta z kokosu, dvoubarevná buchta s jablky, lehká buchta na plech, lehké buchty, pečeme z podmáslí, moučník z podmáslí, kefírová buchta s jablky, buchta s podmáslí, recepty z podmáslí, dvoubarevná buchta z cukety, koláč z podmáslí

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, olej, vejce, podmáslí, kakao, kypřící prášek do pečiva, kokos strouhaný, jablko

Přidat fotografie receptu