Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky z "lístkového" těsta

Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci, sklidíte ovace na otevřené scéně. Z podnosu zmizí rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 451 kJ /
3 215 kcal
Bílkoviny63,36 g
Tuky16,98 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,39 g
Sacharidy699,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě. Krok 3: Těsto rozválíme na tloušťku 3mm a rádýlkem z něho krájíme pruhy široké asi 3cm a dlouhé 15cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval. Krok 4: Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto spojem. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 6: Připravené trubičky na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a prudce upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Krok 7: Hotové trubičky snímáme z formiček až zcela vychladnou. Krok 8: Trubičky plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme jemný pískový cukr s vanilkou. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný. Krok 9: Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.

TIP: Další plněné cukroví

Zveřejněno 27. 8. 2008

Poznámka autorky pelda

Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z "lístkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z "lístkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Vidím, že casino i Terezka jsou akční lidé :-)):yes: Já z podobných těst peču spíš záviny, trubičky jsem zkusila jednou a jak píšu níže - nejsou špatné, ale není nad pravé listové ;-)
Musím říct, že mě na Topreceptech ty zavádějící názvy a hlavě autoři, kteří na nich tvrdohlavě trvají, i když nemají pravdu, docela štvou. Nevím, co proti tomu podniknout víc, než že je upozorníme :-S

tejaja: na fotkách autorky receptu zcela určitě není toto beztukové těsto, má tam jakési těsto opravdu listové, je viditelný markantní rozdíl mezi tím jí nabízeným a tím, co tak krásně zkusili Terezka a Casino. Nic proti receptu, i když mě moc neláká, ale fotka je opravdu pro méně zkušené velmi zavádějící:no:

casino: Presne tak, súhlasím.:yes:

...už končím, beztak je přecasinováno:-8 ale zapomněl jsem zmínit: s těstem se velice dobře pracuje (dobře postavený rcp) a pro mě přeqapivou věc - šlo velmi dobře rozvalovat i bez podsypávání:yes:

casino: Nepozerala som sa bližšie, až teraz, keď ste upozornili a súhlasila by som. Fakt mi pripadajú ako z lístkového. Moje potretté bielkom zmenia iba farbu, ale štruktúru cesta nie. :-)

tejaja:
Když tak koukám na autorské foto, tak mi přijde, že ty trubičky se podobají těm z pravého listového mnohem více než ty naše dnes pečené:-O Že by to bylo tím žloutkem, který jsme my k potírání nepoužili?:-O
No, ověřovat to už znovu nebudu... 1x stačilo;-)

casino: nedalo vám to, čo? :-D;-) Ja mám ten recept od kolegyne dávno, ale poviem pravdu, teraz som ho robila druhýkrát, dávam prednosť klasickému lístkovému, ktoré zbožňujem na všetky spôsoby a použitia. Múdry človek ho vymyslel. :-D:yes:;-)

...jak to napsat aby jeden nebyl nařčen z podjatosti, když tu má jeden podobný rcp...:-D
Zadělal pouze z 1 žloutku, ale žloutkem neperoutkoval; pekl prudce při 225°C

magdalenka:
Jedna věc funguje - možná proto že jsem to pekl na kuželech. První, na fotečce ten přicmoudlý - zkušební, sjel z formy takovým fofrem, že skončil až na podlaze. Poskakoval a poskakoval, a když jsem se ho posléze zmocnil, tak ten pád přežil naprosto bez úhony:-D Myslím, že to hovoří za vše...:-//

Je překvapující, že na to, že v těstě není ani slza tuku, tak ty produkty nejsou až tak jednoznačně hodné zavržení, ale i tak, toto a listové má společné asi tolik co hodinky a holinky:-D:-// a i kdyby se v názvu "Trubičky z lístkového těsta" dalo to -lístkového- do uvozovek, tak i pak ten název bude značně, značně zavádějící.

Ale s lososovou pěnou,jako svačinka, mi to přišlo k chuti;-)

Edit:
tejaja, tak jsme se tu málem srazili:-D:-D:-D

magdalenka: Magduška, čestné iskričkové + čestné zväzácke.:yes: Pridávam fotky, teraz ráno som trubičky urobila, ale natáčala som na malé trubičky, lebo ich potrebujem plniť naslano, brokolicovou náplňou. ;-) Takže som potierala bielkom a sypala sezamom. Nie je to chuťovo ako lístkové ( ale je to vec chuti a hlavne náplne, ako to celkovo bude chutnať ), ale v prípade, že súrne potrebuješ a doma nemáš lístkové, tak je to jedinečná a lacná náhrada. :yes: Necháš upečené trubičky vychladnúť a potom ich ľahko stiahneš z kovových rúrok. ;-)

tejaja:čestné pionierske? Múka, žĺtky, ocot, voda a namotám na trubičku a zíde to potom dolu?
Casino, žiadne trubičky som ešte nikdy nerobila, je to hanba, ja viem. Odhodlávam sa už roky a vyhováram sa, že nemám trubičky...:-D

magdalenka:
Taky čučím jak žaba z kyšky:-O
Z "nudlového" jsem trubičky ještě nemotal...
Ale že by autorka vynechala tuk v surovinách i v postupu? To je asi málo pravděpodobné.
Pokud se zizala: prve nepřehlídla, tak by to mohla znovu potvrdit. Tý bych věřil;-)

magdalenka:
a zkusila už tady tyto http://www.toprecepty.cz/recept/38488-listove-test...

Edit:
No, Tejaja věrím taky;-)

magdalenka: Poznám toto cesto, nie je to lístkové cesto, ale čo sa týka prilepenia, chová sa ako lístkové, teda neprilepí sa. ;-)

Recept ma zaujal, stále mám však dojem, že zo surovín vypadol tuk.
Neviem si predstaviť, že toto cesto -pásiky-_namotávam na trubičky len opláchnuté vodou, nentreté nejkým tukom. Že by sa neprilepili? Od čoho sú ľahké, nadýchané?
Traja užívatelia recept chvália, nedokážem posúdiť, či to naozaj vyskúšali.

úplná blbost musí se udělat dvě těsta máslové se vvaluje do těsta a 3x se překládá toto nemůže být lístkové těsto ani omylem :-):no:

radka.novakova@alpine.cz 24. 9. 2013 10:37
Liba V.:
Mohla bych poprosit o recept? Sháním jej už dlouho

Tématické fráze:
listkove testo, recepty z lístkového těsta, trubicky z listoveho testa, sníh do trubiček, kremlore, lístkové těsto recepty, lístkové těsto recept, cukroví z listového těsta, listove trubicky, recept na lístkové těsto, formy na trubičky, forma na trubičky, listové trubičky recept, lístkové těsto na kremrole, falešné lístkové těsto, kremrole z listoveho testa, kremrole recept, recept z listkoveho testa, trubičky cukroví, cukrovi trubicky

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, ocet, voda, sůl, bílek, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu