Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husokačka na majoránce a římském kmínu

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie681 kJ /
163 kcal
Bílkoviny12,26 g
Tuky9,41 g
Vláknina0,88 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy6,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Krok 2: Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150°C. Krok 4: Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130°C a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny. Krok 5: Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180°C a 30-40 minut dopékáme dozlatova (na kůrčičku). Krok 6: Nádivka: Housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi. Krok 7: Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.

Zveřejněno 1. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husokačka na majoránce a římském kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0L9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husokačka na majoránce a římském kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0L9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jak je teď moderní říkat: Tak to je vytuněné!!!

:-KTak tohle jsem asi nějak přehlédla:-//a tak spěchám -rychle, rychle nesu ještě jeden bod.Krásné, vymazlené velikonoční zviřátko:-D:-DMňamky ,mňamky:yes::yes::yes:

;-)tak to nemá chybu i když jednu jo není husokachna jinak+19 musí to být delikatesa:yes::yes:

hody, hody doprovody.. nechci vejce, to si nechte, tuhle krasavici, tu mi dejte:-p:-p:-p:yes::yes::yes:
Jeníčku, nechala bych se pozvat na tuhle husokachničku,zelíčko i knedlíček:-p:-p umí, umí Jeníček:-p:-p;-):-K:yes::yes:
bodík dá ti rebíček:-8:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Děkuji všem za přízeň:-!:yes::-K:-K

:-p:-p:yes:

Moc krásně prezentovaný receptík:-K+:-p:yes:

Jendo, ten nadívaný krk, to je síla!! Já jsem husokačenu ještě nedělala, jsme jen 2 na to, tak až budu mít nějakou větší návštěvu, zkusím tvůj recept;-)

špica... nejvíc se mi líbí ten nadívaný krk... Když jsem choval kačeny, byla to vždycky lahůdka. Schovával jsem je, a pekl naráz třeba čtyři... No jo, kdeže ty časy jsou. Jenom vzpomínka, a lesklá slina mi skanula z huby na klábosnici...:-(

:-O:-O tak to teda koukám...když mi nedávno mladí řekli, že budou chovat husokačky, tak jsem si myslela, že si ze mě dělají blázny :-//Ale když vidím ten receptík...tak ať chovají třeba brontosaura :-D...ukládám do oblíbených :yes:a už se těším až od mladých dostanu nějaký pěkný kousek husokačky :-D:-D:-D

Nó,Jendo,špica!:-K:-p:-p:yes:

No to je delikatesa:-K ráda bych se k tobě nechala pozvat na takovou dobrotu:yes:tak ti aspoň pošlu bodík

Hezká husokačka, jen co je pravda, knedlíčky asi taky domácí,zelíčko mňam.Dala bych si hned.:-p:-):yes:

Tak to bašta, nádherně upečeno, nádherně naservírováno, takže bod zasloužený:-p:-p:yes::yes::-)):-K

Jendo nádhera - ... i muži mají své dny ;-);-);-):yes:

Tématické fráze:
husokachna recept, pečená husokachna, pomalu pečená husokachna, pečení husokachny, jak péct husokachnu, husokacena, husokacena recept, recept na husokachnu, pečená husokachna recept, husokachna recepty, pečená husokačena, recept na husokačenu, recept husokachna, jak upéct husokachnu, husokachna, husokacena recepty, pečeme husokachnu, jak chovat husokachny, recepty na husokachnu, jak se peče husokachna

Suroviny:
kůže z husího krku, sůl, majoránka, římský kmín mletý, sádlo, játra kachní, vejce, houska, mléko, petrželka hladkolistá, sůl, pepř bílý mletý, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu