Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálské roštěnky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 746 kJ /
656 kcal
Bílkoviny22,31 g
Tuky28,76 g
Vláknina20,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 3,39 g
Sůl9,09 g
Sacharidy59,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso. Krok 2: Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do hněda, z každé strany asi 1 minutu, pak teplotu snížíme a opékáme ještě z každé strany 2-4 minuty. Pozor, aby se nám nepřipálil česnek. Krok 3: Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Krok 4: Do pánve přidáme posekané ančovičky, vlijeme bílé víno a vývar, zredukujeme, přisypeme posekané olivy, můžeme ještě přidat bylinky a zjemníme studeným máslem. Dochutíme.

Zveřejněno 4. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Zdroj receptu Velká škola vaření - úspěch vždy zaručen

Podávala jsem se Sicilskými brambory http://www.toprecepty.cz/recept/26517-sicilske-bra...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnEp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálské roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnEp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:-p:-K

Hezky vypadající a chuťově určitě príma mňamka:-K+:-p:yes:

Díky všem za vyjádření sých názorů i zkušeností.:-K;-)

:-):yes:+

drahulin:Drahuško děkuju:-K;-)

;-)Eliza:

Už mě přijde,že se pořád opakuji.;-)Krásný a na pohled velmi jedlý recept.:yes::yes:Co dodat:-?:-?no prostě bod,nooo.:yes::yes::-D

Eliza:Mně se teda po minutě prudkého opékání ten česnek nespálil, pak se teplota sníží a dopéká se ne až tak zprudka. Dodržela jsem postup a byla jsem spokojená. Máš tam recept z knížky;-).

1974andrea: Samozřejmě nevidím skrz maso, ale trošku vím, jak se suroviny chovají na pánvi nebo při jiné tepelné úpravě. A taky vím, co se stane s čerstvým česnekem na mase po několika minutách prudkého opékání. Prostě zhořkne, s tím nic nenaděláme. Vycházím jen z vlastní zkušenosti, nikdo z nás se nenaučil vařit bez ponaučení a chybování...

Eliza:Eli, nevím, jestli máš tak dobré oko, že vidíš i skrz maso, ale růžové opravdu bylo, nemám ráda podrážky;-), příště holt rozříznu.

Tak jsem přiletěla domů a koukám na tu debatu tady. Zapomněla jsem uvést zdroj receptu, to se omlouvám, jdu to hned napravit a ještě vám ofotím i stránku, abyste postupu věřili, já ho pouze dodržela a ještě jsem přidala navíc rozmarýn;-)

chocolate: no vida - taky řešení;-):-)):yes:

maris:Eliza:A já to řeším česnekovým olejem:-8, na rovinu přiznávám, že česnek bych prudce nerestovala a sušený má pro mě pachuť.
Oloupu hlavičku česneku, pomáčknu naplocho nožem, dám louhovat do olivového oleje (v pokojové teplotě) a používám.

Eliza: Eli, s tím česnekem máš pravdu, ten se spálí velice snadno, taky Andrea na to upozorňuje.:-) Já osobně bych ho nedala na maso, ale zároveň s vínem a vývarem do výpeku.;-)

Škoda, že nevidíme maso na řezu, tam by mělo být růžové a šťavnaté. Třeba bylo. Ale s tím česnekem bych fakt počkala, ale nejspíš nejsem tak zkušená a prostě si netroufám...
Já dělám minutkové hovězí na maximálně rozpálené suché litinové pánvi, olej přicáknu až než vložím maso a ten drcený česnek by se mi při mé technologii asi spálil.

chocolate::yes::-)

Kvalitní hovězí, které je vyzrálé, je prostě tmavé.To není "chyba", ale naopak přednost.Ty tmavé okraje jsou jen ukázkou, že kvalitní maso "karamelizuje", dělá to běžně jakýkoliv hovězí steak.
Andreo:yes:.

Mně se recept líbí a maso mi nepřipadá tmavé ani vysušené, vždyť je to hovězí;-):yes:

Nějaké tmavé masíčko, ale asi ty olivy to dělají,česnek bych se bála,že se chytí a zhořkne,taky bych volila sušený,jak píše Eliza;-):-)

k.k.: Jana asi myslela, že to maso vypadá vysušeně.. Také mi tak připadá. Když budeme hovězí s rozmačkaným česnekem opékat zprudka, česnek se připálí a zhořkne docela určitě, zvlášť na železné pánvi. Možná bych to řešila sušeným česnekem anebo ho přidala o něco později.

Suché:-? Když je tam omáčka:-?

Připadá mi to trochu suché, aspoň od pohledu. Vlastně jsem na první pohled myslela, že jsou to játra.;-)

Skvěle vypadající dobrůtka. :yes:

:yes::yes:

Tak to by mi chutnalo:-p:yes:+

Tématické fráze:
minutková roštěná, roštěnky v alobalu, roštěnky na ančoviček, recepty hovězí maso roštěná, recepty roštěnky na ančovičkách, hovězí né růžové ale tmavé, minutková roštěnka, hovězí vyzrálá roštěná recept, roštěnky, roštěnky recept, roštěná recepty, hovězí roštěná minute, roštěnec recepty, vyzrálá hovězí roštěná recept, uprava rosčenky, roštěnky naplocho, ůprava hovězí roštěnky, roštěná na česneku, hovězí roštěnec recept, provensalske recepty

Suroviny:
roštěná hovězí, česnek, olivy černé bez pecky, ančovičky v oleji, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, bujón, víno bílé suché, máslo, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu