Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná pizza

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikolsusu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 270 kJ /
6 279 kcal
Bílkoviny200,55 g
Tuky346,42 g
Vláknina25,86 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 12,10 g
Sůl29,75 g
Sacharidy576,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Krok 2: Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4 mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně, posypeme bazalkou - výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Krok 3: Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min (nesmí být tmavá).

Zveřejněno 6. 4. 2012

Poznámka autorky Nikolsusu

Tento recept je originál od známé, která pracovala léta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!(Já jsem neměla olivy atd. a tak jsem přidala nivu). Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yM3z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yM3z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pizza je skutočne výborná :-D:yes:;-)

:-p:yes::yes: já pizzu moc nedělám, ale tchýně mé dcery je na ně specialista a tohle by se jí myslím líbilo;-)

Tématické fráze:
pizza originál recepty, pizza recept, recept na vybornou pizzu, protlak bazilico, pizza že severní itálie, výborná piiza, recepty na vybornou pizzu, bazilico protlak, výborná pizza na plech, pizza z pizzerie v severní itálii, výdorná pizza, bazilico, protlak bazillico, top recepty pizza itálie, výborná piczza, recept na vybornou pizu, protlak bazilico panzani, recept na výborou pizzu, pizza z itálie udine, pizza originál recept

Suroviny:
mouka hladká, sůl, olej, kvasnice, cukr, voda, olej, protlak bazilico, sůl, bazalka čerstvá, sýr mozzarella, šunka, koření oregáno, sýr ementál, slanina anglická

Přidat fotografie receptu