Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný mazanec

Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a dozlatova upečeme.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvulka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 868 kJ /
6 661 kcal
Bílkoviny148,41 g
Tuky239,39 g
Vláknina33,66 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 1,98 g
Sůl4,85 g
Sacharidy961,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 150 ml z celkového množství mléka smícháme s lžičkou cukru a rozdrobeným droždím. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku, cukr, sůl, kůru smícháme, přidáme kvásek, žloutky, změklé máslo a umícháme. Přidáme rozinky a necháme vykynout. Pak uděláme dva bochánky, které dáme na plech a ještě 15 minut necháme kynout. Krok 3: Potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Mazanec upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Zveřejněno 7. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VlEB

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VlEB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Olinka5555 31. 3. 2013 22:49
Tak jsem ho upekla a mám radost, protože se povedl. sice se trochu rozjel, ale je povedený a už se těším, že ho ráno kousek ochutnám. Těsto jsem umíchala v domácí pekárně a pracovalo se s ním moc dobře.
O mazanec a vánočku se pokouším asi tak 35 let a nikdy se mi mazanec nepovedl, prostě na to nemám ruce a až dnes jsem prolomila smůlu. Autorce receptu moc děkuji.
Jinak peču asi tak 3x do týdne, kynutá těsta bez problémů - kromě mazance a vánočky:-)))
Recept je skvělý a stojí za vyzkoušení.:yes::yes::yes:

a vida, receptík je zrovínka aktuální, uložila jsem a vyzkouším ....:yes::yes:

azanec je vynikající,dělala jsem 2 bochánky.Pekla 20 min na180 st.,pak 40 min. na 150 st.Na těch 40 min. přikriju pečícím papírem:yes::-K:-D

Veronika:Já ho peču jen z hladké mouky

Veronika 7. 4. 2012 17:38
Vadí hladká mouka? Bydlím v Řecku a polohrubou mouku jsem tu nikdy neviděla.

Krásný mazaneček:yes:

:yes::yes::yes:

:yes:+:yes:

To množství másla značí, že bude skvělý:-)

Letos je to přímo mazancový mazec:-D:-D a parádní:yes::yes:

Také krásný kousek! Už mám upečeno, tak třeba příští rok vyzkouším. :yes:;-)+

Tématické fráze:
výborný tvarohový mazanec, vyborny maslovy mazanec, velikonoční mazanec recept, mazanec recept, výborný bochánek, výborný velikonoční mazanec, mazanec, azanec, hrníckovy maslovy mazanec recept, mazanec top recepty diskuze, výborný mazec, recept na mazance, nej recepty - moučníky z roku 2012, tvarohový mazec, recept na výborný velikonoční mazanec, výborný máslový mazanec recept, mazanec nej recept, vyborny velikonoční mazanec recept, velikonoční mazanec diskuze, skvělý máslový mazanc

Suroviny:
máslo, cukr, žloutek, kůra citronová, mouka polohrubá, droždí, sůl, mléko, rozinky, mandle, vejce

Přidat fotografie receptu