Beránek oříškový slepovaný krémem
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou vašeho svátečně prostřeného stolu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 761 kJ / 5 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,14 g |
Tuky | 381,75 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 852 mg |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 434,30 g |
Postup přípravy
Troubu zapnu na 180 °C. Krok 2: Celá vajíčka a cukr vyšlehám doběla, pak přilévám olej - stále šlehám. Odvážím mouku, ořechy a smíchám s práškem do pečiva a za stálého šlehání vsypu. Krok 3: Rozdělím těsto do obou půlek, položím na plech a peču ve vyhřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny. Zkusím špejlí, jestli je už upečeno. Pak vyklopím na mřížku a nechám vychladnout. Krok 4: Krém: uvařím si pudink ve vodě a nechám zchladnout. Pak vyšlehám tuk s cukrem a po kouskách zašlehávám ten zchladlý pudink. Krok 5: Obě půlky slepím krémem a poliji čokoládou. Místo očí zapíchnu hřebíček, uvážu mašličku a do hubičky dám kousek trávy, to jako že jde přímo z pastvy. Krok 6: Poleva: nechám rozpustit tuk a po mírném zchladnutí vmíchám kakao. Dobře rozmíchám. Cukr do polevy nedávám, máme rádi hořkou.
Zveřejněno 7. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránek oříškový slepovaný krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O58
Moje poznámka
Beránek oříškový slepovaný krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O58
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek s krémem,
krém na beránka,
zdobení beranka kremem,
krém do beránka,
recept na oříškového beránka,
oriskovy krém,
pudinkový beránek recept,
velikonoční beránek oříškový,
recept na beránka slepovaneho,
beranek z pudinku,
recept na beránka,
zdobení beránka,
krém na beránek,
piskotovy beranek s kremem,
zdobení beránka čokoládou,
velikonoční beránek slepovaný recept,
krém na beránka recept,
tvarovy beranek,
recept na pudinkového beránka,
velikonoční beránek pudinkový
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
tuk,
pudink,
voda,
cukr,
tuk 100%,
kakao,
tuk,
mouka
Komentáře (13)