Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek oříškový slepovaný krémem

Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou vašeho svátečně prostřeného stolu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 761 kJ /
5 440 kcal
Bílkoviny54,14 g
Tuky381,75 g
Vláknina25,24 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 852 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy434,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vymažu obě půlky formy beránka a vysypu hrubou moukou - mám formu kameninovou.
Troubu zapnu na 180 °C. Krok 2: Celá vajíčka a cukr vyšlehám doběla, pak přilévám olej - stále šlehám. Odvážím mouku, ořechy a smíchám s práškem do pečiva a za stálého šlehání vsypu. Krok 3: Rozdělím těsto do obou půlek, položím na plech a peču ve vyhřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny. Zkusím špejlí, jestli je už upečeno. Pak vyklopím na mřížku a nechám vychladnout. Krok 4: Krém: uvařím si pudink ve vodě a nechám zchladnout. Pak vyšlehám tuk s cukrem a po kouskách zašlehávám ten zchladlý pudink. Krok 5: Obě půlky slepím krémem a poliji čokoládou. Místo očí zapíchnu hřebíček, uvážu mašličku a do hubičky dám kousek trávy, to jako že jde přímo z pastvy. Krok 6: Poleva: nechám rozpustit tuk a po mírném zchladnutí vmíchám kakao. Dobře rozmíchám. Cukr do polevy nedávám, máme rádi hořkou.

TIP: Desatero: beránek - rady, tipy

Zveřejněno 7. 4. 2012

Poznámka autorky Severinka

Vždy dávám co váží vejce, tak stejné množství cukru a stejné množství mouky nebo míchám dohromady váhu mouky a ořechů. Vždy si dám i tuk ven z lednice a nechám si to u sebe, většinou do druhého dne, aby to mělo stejnou teplotu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek oříškový slepovaný krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O58

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek oříškový slepovaný krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O58

Komentáře (13)

někdo se mě myslím soukromě ptal jaký dávám pudink do krému, no podle toho jaký chci mít krém - jestli bílý, tak dám vanilkový, ale tentokráte jsem dala čokoládový a krém byl světle hnědýa lze do tohoto základního krému přidat i například strouhané ořechy. Tento krém používám na všechny druhy dortů - je to takový universální;-);-);-)

super:-):-)):yes::yes::-K

Moc hezcí beránci:-K+:yes::-K
:-D:-DBibinka mě dostala tím přirovnáním:-D:-D:-D

Severinka: Sevíčku, to jsou ale krásní beránci, takoví negříci a s tím krémem budou pěkně vlhké, žádná sušina. Máš 6.bod:yes:

Hezké!!! Super s tím krémem. Já jsem je kdysi slepovala pouze marmeládou, jak jsem půlky beránka pekla zvlášť.;-) Taky byl dobrý:-):yes:

Pěkní beránci ;-):-K +4:yes:

No tedy takto zacházet s beranem, hned mu utrhnout hlavu:-O:-D:-D

Karla:jo to měl, ale pak se to tak opravilo, že by jsi to nepoznala který že to je:-D:-D:-D

Moc pěkné je máš :yes::yes:

Tam na tom jednom obrázku vypadá, jako kdyby měl amputovanou hlavu:-O:-D
Ale velmi pěkný:yes:

Miru, je dobře z pastvy naducaný :-D:-D, parádička, mňam :-p:-p:yes::yes:

Mirka, super ovce :yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D;-)

Mirko :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Tématické fráze:
velikonoční beránek s krémem, krém na beránka, zdobení beranka kremem, krém do beránka, recept na oříškového beránka, oriskovy krém, pudinkový beránek recept, velikonoční beránek oříškový, recept na beránka slepovaneho, beranek z pudinku, recept na beránka, zdobení beránka, krém na beránek, piskotovy beranek s kremem, zdobení beránka čokoládou, velikonoční beránek slepovaný recept, krém na beránka recept, tvarovy beranek, recept na pudinkového beránka, velikonoční beránek pudinkový

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, tuk, pudink, voda, cukr, tuk 100%, kakao, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu